joi, 22 februarie, 2024

Zece autobuze noi vor circula din toamnă pe străzile Buzăului

Zece autobuze noi vor circula din toamnă pe străzile Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Primăria Buzău doreşte să înnoiască parcul auto al societăţii Trans Bus cu zece autobuze noi, care vor fi achiziţionate în leasing. Valoarea comenzii este estimată la 10,22 milioane de lei. Odată cu achiziţionarea celor zece vehicule de transport persoane, frecvenţa autobuzelor pe traseu se va înjumătăţi. Licitaţia a fost lansată deja de Trans Bus pentru achiziţia celor zece autobuze noi în sistem de leasing pe 60 de luni. Ofertele vor putea fi depuse până pe 3 iunie 2013. În evaluarea ofertelor, preţul va avea o pondere de 85%, iar caracteristicile tehnice (consumul specific de combustibil) de 15%. Achiziţia va fi finanţată din fonduri bugetare.

„Funcţie de producătorul care va câştiga licitaţia apreciez că în august sau septembrie acestea vor intra pe traseu. Noutatea va fi că graţie noilor achiziţii, frecvenţa autobuzelor pe traseu se va înjumătăţi. Astfel, de exemplu, autobuzul nr. 3, care în prezent circulă o dată la 40 de minute, va veni în aceeaşi staţie după doar 20 de minute. Tot aşa, autobuzul nr. 8 nu va mai trece la 20 de minute, ci la 10 minute. În aceste condiţii, după ce în staţii vom reactualiza orarul după care circulă autobuzele, sunt convins că oamenii vor aştepta autobuzul şi nu se vor mai urca în maxi-taxi”, a declarat Ştefan Jercan, directorul Trans Bus Buzău.

Contractul va fi atribuit companiei cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, preţul urmând să aibă o pondere de 70% din punctaj, iar componenta tehnică, de 30%.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.