VIDEO Undă verde pentru modernizarea a trei artere din Buzău. Ce alte proiecte edilitare sunt în așteptare

Proiectul modernizării cu fonduri europene a trei mari artere din Buzău intră în linie dreaptă, după ce magistraţii au respins o contestaţie depusă în urma licitaţiei de atribuire a contractului. Firma Strabag va asfalta Bulevardul Unirii, Strada Transilvaniei şi Aleea Industriilor.

Luni, 15 martie, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au analizat contestaţia depusă după licitaţie de către o asociere de firme şi au decis respingerea ei.

Astfel, firma stabilită iniţial să se ocupe de aceste trei mari artere, societatea Strabag, va putea organiza şantierul. Cele trei artere rutiere vor fi asfaltate şi modernizate, prevăzute cu piste pentru biciclete, lucrările fiind efectuate cu fonduri europene.

“Acest proiect a început în urmă cu aproape 3 ani dar, din cauza birocraţiei şi a contestaţiilor nenumărate, am ajuns în această situaţie în care s-a întârziat foarte mult. Dar cred că, în sfârşit, în această primăvară, aprilie-mai, vor începe şantierele pe cele trei mari străzi ale Buzăului”, a declarat primarul Constantin Toma.

Un alt proiect prevede reabilitarea a încă trei străzi importante din municipiu: Republicii, 1 Decembrie 1918 şi Iazul Morii. Este în plină desfăşurare etapa de evaluare a celor şase oferte depuse pentru acest proiect.

Primăria Buzău va accesa din ce în ce mai mulţi bani europeni pentru modernizarea oraşului. Cel puţin asta îşi propune edilul Constantin Toma, care a anunţat că administraţia locală are în pregătire mai multe proiecte care ar putea primi finanţare de la Uniunea Europeană, prin noul exerciţiu financiar 2021 – 2027.

Achiziţia a 30 de autobuze electrice noi, cu bani europeni, este un alt obiectiv propus, pentru următorii ani, de către Primăria Buzău. Tot cu fonduri europene va continua şi procesul de reabilitare termică a blocurilor din oraş. 70 de blocuri ar urma să intre în reparaţii, în următorii ani.

Noul exerciţiu financiar al Uniunii Europene prevede sume importante de bani pe care autorităţile locale le pot accesa în scopul de a le investi, în special, în infrastructura rutieră.

Fii Reporter