VIDEO Sindicaliștii din învățământ avertizează: riscul de îmbolnăvire este ridicat, din cauza claselor supraaglomerate

Liderii Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Buzău spun că cel puțin cinci scoli din orașul Buzau funcționează cu clase suprapopulate, însă situația nu este pe deplin cunoscută la nivelul județului, în acest moment.

Situatia îngrijorează atât dascălii cât și părinții care își trimit copiii la aceste unități școlare, întrucât clasele aglomerate pot deveni adevarate bombe cu ceas, în care să explodeze rapid numarul cazurilor de covid.

Profesorii spun că exemplele sunt cât se poate de elocvente, numai la o singură scoala din municipiul Buzău existând peste 30 de clase suprapopulate care așteaptă zilnic între 32 și 38 de elevi la cursuri, posibilitățile de distanțare fiind practic inexistente.

Și părinții din aceste școli cu probleme sunt nemulțumiți mai ales că nu li se oferă alternativa continuării orelor în online la clasele unde vin peste 32 elevi.

În condițiile date, care vizează suprapopularea sălilor de curs, liderii de sindicat din învățământul buzoian sunt pregătiți să ceară Inspectoratului Școlar să găsească o soluție de urgență pentru ca atât profesorii cât și copiii să fie feriți de pericolul infectării cu noul coronairus.

Sindicaliștii din învățământul buzoian sunt îngrijorați și de faptul ca numărul dascălilor vaccinati până la acest moment este extrem de mic, iar perspectivele de imunizare în următoarea lună sunt la fel de reduse.

VIDEO Elevii și dascălii Școlii Poșta Câlnău au găsit lacătul pe poarta școlii. Decizia aparține Primăriei

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau