VIDEO Reacția comercianților din Piața Gorbaciov, după ce au aflat că Bazarul se transformă în sediu secundar al Primăriei

Dezamădire mare printre zecile de familii care își câștigă existența din comerțul derulat în Bazarul de pe Cuza Vodă, după ce primarul Buzăului a anunțat că anul acesta va schimba destinația clădirii, în sediu secundar al Primăriei. Astăzi, după ora 14, o delegație a comercianților a depus un memoriu la registratura Primăriei, prin care propun variante de compromis.

În prezent, 63 de familii au afaceri în Bazarul din centru. Susțin că eliminarea lor ar fi o pierdere pentru bugetul local, deoarece comercianții sunt cu taxele la zi. Primarul Constantin Toma a declarat că micii comercianți din Bazar au termen până în iunie 2017 să părăsească clădirea din capătul străzii Cuza Vodă, pentru ca de la 1 iulie să intre în renovare. Până atunci, spune Toma, cele două părți vor căuta împreună soluții privind mutarea comerțului cu mărfuri industriale.

Prin memoriul depus la Primărie, comercianții din ”Piața Gorbaciov” speră să îl convingă pe edilul-șef să mai chibzuiască înainte de a decide în privința clădirii pe care ei o ocupă de mai bine de douăzeci de ani.

Ei propun două soluții. Una ar fi găzduirea în incinta unui hipermarket, iar cealaltă ar fi ridicarea unei construcții ușoare, în aceeași zonă. Primăria dispune de teren în vecinătatea a două hipermarketuri din nordul orașului Buzău, ceea ce ar face posibilă cea de-a doua variantă propusă de comercianți, în timp ce prima depinde de politica proprietarului unui centru comercial din zonă.

Schimbarea destinației Bazarului, aflat pe strada Alexandru Marghiloman, la fosta piață Gorbaciov, este o inițiativă pe care primarul Buzăului a anunîat-o încă din septembrie anul trecut. Mișcarea se prefigurează a se produce în cursul anului curent. Locul tarbelor ar urma să fie luat de birourile serviciilor din Primăria Buzău care au activități cu publicul.

Fii Reporter