duminică, 10 decembrie, 2023

VIDEO Protest la Finanțe și Consiliul Județean. Funcționarii vor salarii majorate nu numai la Centru

VIDEO Protest la Finanțe și Consiliul Județean. Funcționarii vor salarii majorate nu numai la Centru

Facebook
Twitter
Email
Salariații mai multor instituții publice din Buzău au declanșat astăzi proteste spontane, oamenii fiind revoltați din cauza deciziilor guvernamentale de a majora salariile doar funcţionarilor de la Centru, care îi nedreptățesc pe cei din provincie. Încă de dimineață, salariaţii de la Directia de Finanţe au părăsit birourile şi au întrerupt activitatea. În semn de solidaritate, angajații din Consiliul Județean au sistat programul timp de o oră. 

La baza protestului la care participă peste 180 de funcţionari ai Direcţiei de Finanţe se află Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care majorează salariile a peste 5.000 de funcţionari din cadrul ministerului de finanţe.
 
“Începând din 2013, ne aflăm într-un proces amplu de reorganizare şi după doi ani şi jumătate de bulversare, guvernanții au considerat ca e normal să scoată pe sub masă o ordonanţă prin care să mărească salariile doar celor din administraţia publică centrală. Dar, noi suntem cei care contribuim cel mai mult la constituirea bugetului general consolidat. Toţi salariaţii se află în protest spontan, protest care va fi pe timp nelimitat. Așteptăm reacţia autorităţilor, asteptăm ca guvernanţii pe care i-am ales să-şi îndrepte faţa către noi, să contăm pentru ei, să ne cheme la negocieri. Conducerea instituţiei e solidară cu protestatarii”, a declarat Adrian Radu, liderul sindicatului finanţiştilor buzoieni.
 
Pe durata protestului, neprecizată de organizatori, relaţia cu publicul este suspendată.
 

 
Protest spontan a fost declanșat și la Consiliul Județean Buzău. Aproape o sută de funcționari publici de aici, precum şi alte câteva sute de la primării din judeţ au refuzat să intre în birouri. Ei au întrerupt lucrul dimineaţă, timp de o oră.
 
La Consiliul Judeţean Buzău angajaţii au ieşit în semn de protest faţă de ordonanţa de urgenţă a Guvernului care majorează salariile a peste 5.000 de funcţionari din cadrul ministerului de finanţe. Funcţionarii buzoieni sunt nemulţumiţi că nivelul salariilor lor este extrem de redus faţă de responsabilităţile la care obligă funcțiile pe care le ocupă.
 
 
Dovada că salariile din aparatele proprii ale consiliilor judeţene sunt mici, spun ei, stă şi în neocuparea posurilor scoase la concurs.
 
Angajaţii cer guvernanţilor să nu facă discriminări şi cer factorilor de decizie să grăbească punerea în aplicare a legii de salarizare a bugetarilor. Funcţionarii din Consiliul Județean şi-au reluat activitatea în birouri, după ora 9.30.  
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.