VIDEO Primarul Buzăului a lansat proiectul unirii comunei Țintești cu municipiul reședință de județ

În acest sens, a fost iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului având ca obiect modificarea hotarelor Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Buzău și Unității Administrativ Teritoriale Comuna Țintești, în sensul unirii celor două entități administrative.

Buzoienii și localnicii din Țintești vor fi chemați la urne în prima duminică a lunii octombrie, atunci când vor vota pro sau contra fuzionării celor două localități.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanților, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localități, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

”Vă rog să fiți alături de mine pentru a duce această inițiativă la bun sfârșit. Începând din acest moment, vă invit să fiți parte activă în campania de informare și consultare. Dublarea suprafeței administrative a municipiului Buzău înseamnă dublarea oportunităților de dezvoltare a acestuia!”, a scris primarul Buzăului, Constantin Toma.

În acest moment, comuna Țintești are 7.200 de hectare și puțin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau