duminică, 21 aprilie, 2024

VIDEO Prefectura Buzău măcinată de un scandal între prefectul social-liberal și subprefectul liberal

VIDEO Prefectura Buzău măcinată de un scandal între prefectul social-liberal și subprefectul liberal

Facebook
Twitter
Email

Scandal fără precedent în Prefectura Buzău care, în scurt timp, ar putea bloca activitatea instituţiei. Prefectul şi subprefectul judeţului se acuză reciproc de încălcarea responsabilităţilor de serviciu dar şi a legislaţiei cu privire la funcţionarea instituţiei. Prefectul susţine că subprefectul îi subminează autoritatea semnând ordine de prefect fără să-l înştiinţeze în vreme ce subprefectul îl acuză pe prefect că nu ştie legile, că semnează ordine şi regulamente ilegale şi concediază angajaţi ai instituţiei fără temei legal. Prefectul judeţului Buzău a adus astăzi acuzaţii publice subprefectului pe care îl acuză că îi subminează autoritatea pentru că semnează ordine de prefect fără să-i aducă la cunoştinţă conţinutul acestora. Din această cauză prefectul susţine că este încurcat în conducerea instituţiei.
Reprezentantul Guvernului în județ crede că subalternul său a declanșat împotriva sa o adevărată cruciadă, supărat că i-a fost limitată puterea în legalizarea documentelor oficiale.

Mai precis, a introdus un nou regulament de circulaţie al documentelor instituţiei în aşa fel încât orice hârtie să ajungă la cabinetul său şi să nu mai meargă la subprefect.

Scandalul a pornit de la un document despre care prefectul susține că a fost semnat fără înştiinţarea sa, un ordin de transfer al unui jurist de la o primărie din judeţ la Instituţia Prefectului, pe un post care a rămas vacant.

Cei arătaţi cu degetul de şeful Prefecturii afirmă că acesta nu cunoaşte legea şi mai mult decât atât nu-şi face datoria pentru că a fost mai mult în concediu sau plecat din instituţie. 

Scandalul din vârful instituției face și victime colaterale. Şeful de cabinet al Prefectului, care deţinea până astăzi şi funcţia de purtător de cuvânt, a fost revocat din funcţie fără explicaţii şi mai mult a fost demis din postul de director al cancelariei prefectului.
La Instituţia Prefectului Buzău este prezentă de luni o comisie de control a MAI care va da un verdict asupra conflictului între cei doi înalţi funcţionari publici.

Gabriel Baltă a fost propus pentru funcţia de prefect de președintele PSD Buzău.

El a deţinut până în mai 2012 funcţia de director al Direcţiei Tehnice din primăria municipiului Buzău. Subprefectul judeţului, Vasile Alecu, este din 2006 înalt funcţionar public şi a lucrat ca subprefect în mai multe mandate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton