miercuri, 6 decembrie, 2023

VIDEO PMP l-a ales candidat pentru Primărie pe Ion Marin, fost șef al Poliției și în prezent detectiv particular

VIDEO PMP l-a ales candidat pentru Primărie pe Ion Marin, fost șef al Poliției și în prezent detectiv particular

Facebook
Twitter
Email
Dorel Onaca, secretarul general al Partidului Mișcarea Populară, a avut sarcina, miercuri, să prezinte oficial candidatul organizației municipale PMP pentru fotoliul de primar al Buzăului. Este vorba despre Ion Marin, fost comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, reprofilat după pensionare în detectiv particular.

Este cea mai bună alegere, spun reprezentanții partidului girat de fostul președinte al României, Traian Băsescu. 
 
”Am acceptat propunerea făcută de organizația PMP pentru că mă regăsesc în programul acestei formațiuni politice iar ideea de a candida a fost lansată de mai mult timp de către cercul meu de prieteni. Am analizat și am pus în balanță argumentele pro și contra și am zis că merită să mă înham la acest drum pentru că sunt multe lucruri care trebuie făcute în acest oraș”, a declarat Ion Marin, candidatul PMP la Primăria municipiului Buzău.
 
Acesta a promis că va stabili un program de întâlnire cu publicul, la sediul partidului, pentru a pune la punct împreună o strategie de dezvoltare a urbei.
 
Ion Marin are 53 de ani, s-a născut în judeţul Argeş, este căsătorit şi are un copil. A absolvit Academia de Poliţie în anul 1986 şi este licenţiat al Facultăţii de Drept din anul 2000. A lucrat până în 1990 la Bucureşti, după care a venit la Buzău unde a activat ca poliţist în diferite structuri ale IPJ.
 
Ion Marin a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău între anii 2009 şi 2012. A fost destituit de la conducerea IPJ chiar cu o zi înainte de alegerile locale din 2012, în locul său fiind numit ca interimar un ofiţer din IGPR. Surse din inspectorat spuneau atunci că motivul schimbării ar fi fost numărul mare al incidentelor electorale ”scăpate de sub control”. Mai precis, comisarului şef Ion Marin i se reproşa numărul mare de incidente electorale şi reclamaţii venite din partea partidelor politice. 
 
În acelaşi an, Ion Marin s-a pensionat din poliţie şi a ales să se dedice unei afaceri ce are legătură foarte strânsă cu pregătirea sa în munca de investigaţii. Astfel, acesta a înfiinţat prima firmă din Buzău dedicată exclusiv filajului şi supravegherii.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.