sâmbătă, 23 septembrie, 2023

VIDEO Perspective de dezvoltare la Merei. Parcul balnear de la Sărata Monteoru va relansa economia localității

VIDEO Perspective de dezvoltare la Merei. Parcul balnear de la Sărata Monteoru va relansa economia localității

Facebook
Twitter
Email

Stațiunea balneară Sărata Monteoru ar putea deveni în următorii ani principalul motor de creștere economică pentru comuna Merei. Relansarea activității turistice din zonă prin realizarea unui parc balnear dotat cu mofete, băi de nămol şi piscine în aer liber ar putea genera reducerea șomajului prin crearea de sute de locuri de muncă. Investițiile în infrastructură și în zonele de agrement vor conduce la un aflux mai mare de turiști. Primele obiective au fost deja atinse în ultimul an, mai multe drumuri comunale și podețe fiind deja reabilitate. De anul viitor turiștii vor putea călători pe un drum superb de câțiva kilometri care va lega stațiunea Monteoru de Mânăstirea Ciolanu și Tabăra de Sculptură de la Măgura.

Concluzia la care a ajuns edilul localității Ștefan Chircă este susținută de proiecte similare derulate cu succes în alte localități care dețin potențial turistic.

Planul urbanistic al zonei balneare are în vedere,pe lângă realizarea unui drum de acces modernizat, şi construcţia unui loc de joacă pentru copii, pavarea trotuarelor şi montarea unor băncuţe pentru odihnă.

Ambițiile edilului nu se opresc aici, recentele proiecte finalizate fiind pe măsură.”Deja la Merei am finalizat modernizarea școlii iar căminul cultural a fost complet renovat.La Ogrăzile și Izvoru Dulce unitățile de învățământ sunt la cele mai înalte standarde.Avem alte nouă proiecte terminate care privesc alimentarea cu apă a mai multor localități,reabilitări de poduri și extinderea canalizării înclusiv la Sărata Monteoru.Dacă stațiunea se va dezvolta cum ne-am propus,Mereiul va ajunge cea mai căutată comună din județ” a declarat primarul Ștefan Chircă.

În ultimul an, Consiliul Judeţean Buzău și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru din fac parte primăriile Buzău şi Merei, au făcut eforturi susţinute pentru modernizarea staţiunii.

Stațiunea Sărata Monteoru este celebră în toată ţara pentru izvoarele cu apă sărată folosite în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor.

 

VEZI VIDEO MAI JOS CU INTERVIUL COMPLET ACORDAT DE PRIMARUL ȘTEFAN CHIRCĂ

 

,

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.