VIDEO Noi drumuri, în nordul orașului Buzău, pentru îmbunătățirea traficului în zona centrelor comerciale

Rețeaua de drumuri din Buzău se va îmbogăți cu cel puțin un drum, care va lega Aleea Sporturilor de centrele comerciale de pe Unirii Nord. Un prim pas al municipalității în acest demers va fi făcut săptămâna viitoare, când conducerea primăriei va avea negocieri cu Stațiunea de Cercetare Legumicolă, pe teritoriul căreia urmează să fie realizată investiția.

”Sunt două variante: un drum care va trece prin mijlocul terenurilor stațiunii. Spun terenurilor, pentru că se pare că cele 12 hectare care le-au rămas sunt împărțite în două de acest drum asfaltat care începe de la Aleea Sporturilor. Am mai identificat un drum, unde avem și noi municipalitatea proprietate, prin dreptul Hidroelectrica, un drum de pământ care are pe partea dreaptă mult teren al municipiului Buzău. Am hărțile în birou și în viitorul apropiat, cel târziu săptămâna viitoare, vom începe discuții cu cei de la Stațiune. Nu depinde în totalitate nici de ei pentru că aparțin de Academia de Științe Agricole și Silvice. Este un drum lung pentru amenajarea căruia va fi nevoie probabil și de o hotărâre de govern”, a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit edilului șef, un alt drum ar putea fi amenajat pe terenul dintre Aurora Mall și Kaufland, pentru a putea fi folosit de buzoienii care vin la centrele comerciale din Dorobanți, Broșteni și Marghiloman astfel încât să nu mai fie nevoiți să intre pe Bulevardul Unirii. ”Am putea aduce aproape o treime din Buzău pe această rută. Nu ar mai ahjunge în giratoriul de la Carrefour. Am mai descoperit o bucată de pământ care este între cele două supermarketuri și am putea avea o intrare prin spate”, a mai precizat Toma.

 

Fii Reporter