VIDEO Iată de ce un ialomițean a devenit Cetățean de Onoare al Județului Buzău

Un ialomițean promovează Buzăul așa cum puțini buzoieni reușesc să o facă. În anul 2007, profesorul universitar Alexandru Andrășanu a initiat proiectul Geoparcul Ținutul Buzăului, cel mai mare geoparc din România, care în curând ar putea primi recunoașterea UNESCO. A primit astăzi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Buzău, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean.

Județul Buzău are, de miercuri, un nou cetățean de onoare. Este vorba despre profesorul universitar Alexandru Andrășanu, cel care a primit distincția, în cadru festiv, în ședința extraordinară a Cosiliului Județean.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a declarat despre profesorul Alexandru Andrășanu, inițiatorul proiectului Geoparcul Tinutul Buzaului, că ”a reușit să promoveze meleagurile buzoiene peste tot în țară, chiar și în străinătate”.

Ialomițeanul Alexandru Andrășanu mărturisește că, deși este legat destul de vag de județul Buzău, printr-o bunică născută aici, se simte foarte atașat de aceste meleaguri, despre care spune că au un potențial natural unic în țară.

Alexandru Andrășanu este inginer geolog expert în geoconservare și geo-educație, expert global UNESCO si evaluator de Geoparcuri cu misiuni în China și Europa. Este cadru didactic în cadrul Facultatii de Geologie si Geofizică, la Universitatea din Bucuresti.

A implementat Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, în prezent sit UNESCO și primul Geoparc acreditat UNESCO din România. În anul 2007, Alexandru Andrășanu a initiat proiectul Geoparcul Ținutul Buzăului, cel mai mare geoparc din România, care în curând ar putea primi recunoașterea UNESCO.

Fii Reporter