VIDEO Iată cum l-a certat primarul Constantin Toma pe Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă. Cine are dreptate?

Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Buzău s-a transformat vineri în într-un scandal între primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru. Disputa a fost presărată deseori cu atacuri și jigniri din partea celor doi protagoniști.

La finalul ședinței CLM, Ionel Tescaru a fost invitat să le explice aleșilor municipali de ce consideră ilegale primele hotărâri ale municipalității, așa cum a precizat joi într-o conferință de presă.

După ce Tescaru a reiterat în fața consilierilor că hotărârile adoptate de aceștia vor putea duce la obligativitatea returnării banilor cu care Compania de Apă a făcut investițiile în rețeaua de apă și canalizare, a urmat o serie de reacții din partea juriștilor din jurul primarului Constantin Toma, avocatul Lucian Sălcuțan și fostul magistrat Constantin Florescu.
Cei doi au contrazis rând pe rând afirmațiile lui Tescaru, spunând că șeful Companiei de Apă vrea să pună presiune pe aleșii locali prin șantaj.

Cea mai vehementă reacția a avut-o, cum era și de așteptat, primarul Constantin Toma, care a dorit să răspundă personal unor acuzații ale directorului Companiei de Apă Buzău lansate în conferința de presă de joi dar și în plenul ședinței.

„Vreau să răspund circului iscat de domnul Tescaru pentru că există multă presiune și vreau să anunț că vreau să mă autodenunț la DNA dacă și dumnealui se va autodenunța că a cumpărat Hotelul Crâng la un preț cu cel puțin 800.000 de euro mai mare decât prima opțiune a domnului Naziru iar eu mă voi denunța pentru ceea ce vreau să fac. Intenționez, dacă voi reuși și voi ajunge acolo, să îi scad salariul domnului Tescaru la valoarea salariului pe care îl primește primarul municipiului. Vreau să îl mai anunț că, Compania de Apă este a buzoienilor și nu proprietatea domnului Tescaru. Dumnealui stă pe pompe, pe rețele, pe terenuri ale buzoienilor nu ale familiei dumnealui. Investițiile și fondurile europene nu au nicio legătură cu achiziționarea hotelului Crâng la un preț astronomic, cu calitatea apei, cu prețul ei și cu apa meteorică și cu auditul companiei. Nici un moment nu voi pune în pericol derularea fondurilor europene dar nu voi accepta ca gestionarea fondurilor să se facă de domnul Tescaru S.A. și acoliții săi. Nu este posibil ca primarul municipiului și consilierii locali să fie amenințați de un director de companie cu mandatul prelungit pe sub mână. Dacă faceți un calcul 20.000 de buzoieni plătesc în fiecare lună salariul acestui individ care dacă net este 220.000 de lei pe an brut este aproape dublu. Domnul Tescaru este un manager extrem de competent și îi doresc să demonstreze asta într-o firma dumnealui particulară nu la Compania de Apă care este a buzoienilor”, a declarat primarul Constantin Toma.

CLM 5

Ionel Tescaru i-a explicat primarului Constantin Toma că este un manager cu rezultate foarte bune, nu unul care a dus firmele în insolvență, făcând aluzie la faptul că parte din firmele aflate în proprietatea lui Constantin Toma s-au aflat sau se află în insolvență, și că își dorește conducerea Companiei de Apă nu pentru binele buzoienilor ci pentru binele personal.

„Domnule primar, vă ascundeți în spatele acestor consilieri. Dumneavoastră vreți confiscarea acestei firme pentru dumneavoastră personal. Managementul deficitar nu înseamnă să îți bagi firmele în faliment. Managementul deficitar e acela când bagi firmele în faliment. Explicați dumneavoastră unde s-au dus milioane de euro de la dumneavoastră”, i-a strigat primarului Ionel Tescaru în timp ce părăsea sala.

La final, consilierul PNL Ion Barbu a solicitat aleșilor să voteze solicitarea demisiei lui Ionel Tescaru, solicitare care a obținut votul a 20 de consilieri în timp ce alți 3 s-au abținut.

Fii Reporter