vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO Fraudă electorală pe țeavă! Agenții electorali cu dare de mână încep să roiască prin cartierul Simileasca

VIDEO Fraudă electorală pe țeavă! Agenții electorali cu dare de mână încep să roiască prin cartierul Simileasca

Facebook
Twitter
Email

Membri ai unor partide și-au făcut apariția, în weekend, pe străzile cartierului Simileasca, pentru a recruta capi ai comunității de romi care să intermedieze pomeni electorale. Mici, bani și chiar locuri de veci ar fi în în tolba cu promisiuni ale unora dintre candidați, după cum ne-a precizat un localnic din cel mai sărac cartier al Buzăului.

Gică din Talcioc e porecla bărbatului care ne-a povestit despre încercările agenților electorali ai partidelor de a cumpăra bunăvoința sărmanilor, care mereu a fost și este considerat un electorat vulnerabil. Bărbatul susține că cel mai sărac cartier din Buzău, cunoscut pentru fraudele masive la vot, a fost luat deja la pas de agenții electorali trimiși pe teren să agațe lideri locali, pentru a-i transforma în vectori ai mitei.

Sătul de mititeii cu muștar pe care îi primește odată la patru ani, bărbatul a dat în vileag mecanismul fraudări care este pe cale de a fi repornit. Schema ar fi una simplă, după cum explică interlocutorul nostru: samsarii vin și contactează liderii comunității care primesc anumite sume de bani din care urmează să cumpere mici și bere, ori să-i ofere cash.

Omul susține că s-a ajuns la o situație de neconceput, ca ce ma săraci locuitori ai urbei să-și vândă votul chiar și pentru 10 lei. Legea electorală pedepsește dur astfel de abateri, ceea ce va face ca demersul să fie unul extrem de riscant atât pentru instigatori cât și pentru beneficiarii avantajelor materiale.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.