duminică, 24 septembrie, 2023

VIDEO Drama politicienilor “Almanahe”. De ce n-a ajuns deputatul „Auto” ca Vanghelie

VIDEO Drama politicienilor “Almanahe”. De ce n-a ajuns deputatul „Auto” ca Vanghelie

Facebook
Twitter
Email

În urmă cu opt ani Marian Vanghelie oripila o ţară întragă cu limbajul agramat pe care şi l-a etalat fără să clipească la televizor. Cu un tupeu ieşit din comun, aidoma tuturor politicienilor care au condus România de la revoluţie încoace, omul nici nu realiza cam cât este de incult Mesajul său a fost adoptat apoi de toţii analfabeţii deveniţi peste noapte miliardari de carton. Cocoţaţi pe căruţe de bani făcuţi din muncă cinstită, oligofrenii s-au deşteptat şi mai mult după ce DD şi-a tras televiziune.
Au început să latre noapte de noapte pe sticlă iar DD le-a dat-o pe Magda care şi-a defăcut cracii în faţa lor. „Abjecta” i-a încurajat să-şi deschidă vârtos apetitul pentru salvarea naţiunii. Şi boii, au pus botul… Apoi „măscăriciul” s-a gândit că ar fi timpul să deschidă de tot circul şi să dea o lovitură care să-i răcorească de bani pe fraieri.
S-a pus pe treabă şi i-a pus să-şi cumpere locurile. La parlament ca tot omul ca să meargă şi ei cu alaiul. Ăi mai norocoşi au dat lovitura şi aşa a apărut “emanatul „ Gigioacă”, deputat „Auto” de Buzău, administrator al unor firme în domeniul „lu’ transporturilor”.
După ce a pătimit ani buni prin străinătăţuri, cum se lăuda el prin gazete, omul s-a pus pe muncă aşa cum îi dicta mintea sa obosită de plenul deputăţiei.
Şi-a luat rolul în serios aidoma înaintaşilor. S-a pus pe treabă şi început să împartă în stânga şi-n dreapta promisiuni de mărire unor personaje de teapa lui.A început să se vadă un adevărat lider chit că vocabularul de cauciuc i se făcea terci când se-ncingea radiatorul.
Apoi a a zis să fie ca Vanghelie. Un mare lider care trage sfori, care coase şi descoase în miez de noapte, cu planuri măreţe de viitor.  I-a trecut prin cap că în ograda lui Felix, el taie şi spânzură şi chit că nu murea de foame a început să ceară respect.
A început să ceară pâinică pentru lingăi apoi niţel circ pe la cârciumă. Şi funcţii pentru Nicoleta Tudor. Nu i-a fost deloc frică de ochiul de la centru.
Era deja mare şi se gândea cam câte griji o să aibă la anu” când o să fie sufletul partidului. Numai că nu i-a mers. Într-o zi l-a dat în gât un pisoiaş care se cuibărise în ograda lui nea Motanu.
Au vrut să-l salte… da” Gigi era puternic. Şi ca un luptator al luminii nu s-a dat prins. A dat peste ei cu Jeep-ul că oricum avea mai multe. S-a speriat rău da nu l-au umflat pe loc, că îl ştia urbea.
Până la urmă l-au prins şi l-au dus. Lângă capitală, la Ploeşti cum îi zicea el. Da tot a scăpat. Şi a venit acasă şi s-a pus pe tăiat porcul. Da noi ştim că tot o să plece. De luni încolo că are rezervat de revelion la mititica.Cică o ia şi pe Nicoleta că ţine mult la ea. De-aia  n-a ajuns Gheorghe Coman ca Vanghelie!

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.