joi, 30 noiembrie, 2023

VIDEO Doar o jumătate de oră a durat protestul liberalilor buzoieni la adresa primarului Constantin Boșcodeală

VIDEO Doar o jumătate de oră a durat protestul liberalilor buzoieni la adresa primarului Constantin Boșcodeală

Facebook
Twitter
Email
Câteva zeci de liberali buzoieni au protestat, vineri, în Piața Dacia, pentru a-și exprima nemulțumirea față de conducerea Primăriei Buzău. Mitingul a fost organizat pe fondul ultimelor evenimente de la Direcția Economică a Primăriei, mai mulți funcționari fiind cercetați pentru că ar fi șters ilegal datoriile unor persoane fizice și juridice. Protestatarii au cerut demisia edilului Constantin Boșcodeală.

Organizația Județeana a Partidului Național Liberal și-a anunțat protestul prin intermediul a peste 5000 de manifeste distribuite zilele trecute în cutiile poștale din tot orașul.
 
Mai puțin de o sută de persoane au venit însă pe platoul din centru, la ora anunțată, adică 15.30. Dotați cu steaguri și pancarte, ei au scandat împotriva primarului Constantin Boșcodeală, căruia i-au cerut demisia însă vizați au fost și alți lideri locali ai PSD. Printre manifestanți s-a aflat și Cezar Preda, co-președinte PNL Buzău, deputat.
 
Protestul a fost organizat pe fondul ultimelor evenimente care i-au vizat pe functionarii de la Directia Economica a Primariei, cercetati penal pentru ca au „sters” ilegal datorii ale unor persoane fizice si juridice, multe dintre acestea apropiate Partidului Social Democrat. 
 
Co-președintele PNL Buzău s-a arătat dezamăgit de faptul că buzoienii nu s-au alăturat în număr mare protestului împotriva administrației locale.
 
”Nu ne-am propus să face un miting al partidului, pentru că așa puteam să venim cu o mie de oameni. Noi am vrut se creăm toate autorizațiile, suportul, pentru ca buzoienii să se manifeste. Au fost în jur de o sută de persoane care și-au exprimat nemulțumirea față de Palat. Eu cred că ceea ce va fi în continuare în Buzău va fi o schimbare, cu o propunere de oameni responsabili, pentru că această administrație coruptă până în măduva oaselor trebuie să plece. În Buzău este un sistem mafiot care a cuprisn multe structuri ale statului, structuri ale firmelor prietene, care au acaparat tot ce mișcă. Buzoienii sunt timorați, buzoienilor le e frică să iasă, le e frică să participe”, a declarat deputatul Cezar Preda, co-președinte PNL Buzău.
 
Protestul de vineri din centrul orașului Buzău a durat aproximativ 30 de minute și s-a desfășurat fără incidente. Mai multe patrule de jandarmi, echipaje de poliție rutieră dar și SMURD au fost prezente în centrul orașului, pe durata manifestației.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.