VIDEO Costul căldurii furnizate de RAM va crește, începând cu luna martie

Veste proastă pentru buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire. Din martie, prețul căldurii livrate către populație va fi mult mai mare decât în prezent. În municipiul Buzău, prețul real al gigacaloriei este 485 de lei iar familiile racordate la sistemul centralizat de încălzire platesc pentru fiecare gigacalorie 185 de lei.

Municipalitatea nu mai are bani să suporte subvenţia care asigura menţinerea preţului de 185 de lei per gigacalorie. Deocamdată nu se ştie cu cât va creşte gigacaloria din prima zi a lunii martie. Edilul Buzăului spune însă că, din primăvară, cu certitudine buzoienii vor plăti mult mai mult căldura furnizată de Regia Autonomă Municipală.

Cum scumpirea căldurii este iminentă, primarul îi sfatuieste pe buzoienii care încă beneficiază de serviciile Regiei Autonome Municipale să se debranşeze şi să-şi monteze centrale de apartament. Edilul dă exemplu orașul Vaslui, pe care l-a vizitat recent, acolo unde mai există doar 600 de familii racordate la rețeaua de termoficare, ceilalți instalându-și centrale de apartament.

La Buzău, preţul gigacaloriei pe care îl plăteşte populaţia este de 185 de lei si este neschimbat de opt ani, iar prețul real, de productie, al gigacaloriei este 485,4 lei. În prezent, 14.400 de apartamente din municipiul Buzău sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI