marți, 19 martie, 2024

VIDEO Cel mai modern skatepark din România, proiectat cu ajutorul tinerilor

VIDEO Cel mai modern skatepark din România, proiectat cu ajutorul tinerilor

Facebook
Twitter
Email

Autorităţile municipiului Buzău le-au oferit tinerilor din oraş, amatori de sporturi extreme, un skatepark profesionist, realizat corespunzător şi la standarde actuale. Investiţia din Parcul Tineretului a fost realizată în mai puţin de o lună de zile şi a costat bugetul public aproximativ 400.000 lei.

La începutul acestui an, primarul Constantin Toma şi viceprimarul Andrei Neder au fost abordaţi pe Facebook şi invitaţi de un grup de adolescenţi în Parcul Tineretului, acolo unde funcţiona un spaţiu pentru sportul cu role, biciclete şi trotinete pentru a le arăta starea jalnică în care ajunsese baza.

După ce edilii s-au convins că mobilierul le punea viaţa în pericol utilizatorilor, au luat decizia ca acesta să fie desfiinţat şi realizat un altul nou şi modern. A urmat o vizită a autorităţilor alături de tineri la mai multe skatepark-uri din ţară pentru a decide împreună cum va arăta noul loc destinat sportului din Parcul Tineretului.

„Ne-au atras atenția că vechiul skatepark era foarte uzat, punea în pericol activitatea sportivă a copiilor de aici. L-am oprit imediat și am ales ca soluție să facem un altul, un alt proiect. Partea de noutate este că, la acest proiect, arhitectul a lucrat împreună cu copiii, și ce au vrut copiii, aceea a ieșit”, a spus primarul Constantin Toma.

S-a trecut apoi la realizarea studiului de fezabilitate, la aprobarea proiectului în cadrul Consiliului Local Municipal. În această toamnă, au fost demarate lucrările propriu-zise de amenajare a noului skatepark din Parcul Tineretului.

Muncitorii au început amenajarea spaţiului, iar în câteva zile au trecut la montarea mobilierului. Vineri, spaţiul a fost oferit tinerilor de către autorităţi, printr-un ceremonial simbolic. Noul spaţiu dispune de rampe pentru utilizatorii de role, biciclete skateboarduri şi trotinete şi este deschis zilnic între orele 08.00 şi 22.00.

„Proiectul Primăriei Buzău a fost realizat în colaborare foarte strânsă cu aceşti copii, care vor beneficia de piesele existente astăzi aici. Noi sperăm să fie doar începutul, sperăm ca, în timp, să apară şi alte piese, la fel de sigure, la fel de frumoase şi la fel de moderne. Noi predăm astăzi parcul lor, sperăm să se bucure de el cât mai mult timp, cât mai mulţi copii să vină să se joace aici”, a spus viceprimarul Andrei Neder.

Pentru ca spaţiul să nu fie deteriorat de oamenii certaţi cu legea, în zonă va exista pază permanentă. În vecinătatea skatepark-ului sunt amenajate şi două locuri de joacă pentru cei mici, creându-se astfel un loc potrivit pentru petrecerea timpului liber.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.