VIDEO Buzăul are buget. Constantin Toma a explicat că cei mai mulți bani, în 2017, se duc în investiții și salarii

Municipiul Buzău are buget, începând de astăzi. Primăria mizează pe 301 milioane de lei, iar cele mai importante cheltuieli vor fi cu salariile angajaților Primăriei și ai instituțiilor subordonate, în contextul majorării cu 20 la sută a salariilor de la 1 februarie. Deși consilierii Opoziției au votat împotrivă, proiectul de buget a fost adoptat în forma inițială.

La capitolul cheltuieli de personal, Primăria a alocat un buget de 143 de milioane de lei. Suma prevede și majorarea salarială a functionarilor, cu 20 la sută, de la 1 februarie. În ceea ce privește cheltuielile prevăzute în capitolul dezvoltare a orașului, Primăria Buzau a alocat suma de 44.800.000 de lei.

Anul acesta nu vor fi investiții masive în asfaltarea străzilor, însă va fi alocată o sumă consistentă de bani în realizarea de proiecte privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere în municipiu. Peste 2 milioane de lei vor fi alocați pentru studii de fezabilitate și alte documentații care au ca scop final atragerea de fonduri europene.

Primarul a explicat că deși în aparență bugetul pare mai mic el este practic la fel și are la bază încasările din anul 2016.

„Este doar o aparență că bugetul este mai mic pentru că nu au mai fost trecute facturile pe care școlile le plăteau Poliției Locale. Veniturile sunt tot alea pentru ca nu ai voie să folosești alte venituri. Dacă anul asta vom reuși sa strângem mai mulți bani atunci bugetul va fi mai mare. Bugetul putea fi mai mare dacă Compania de Apă iși plătea dividendele. Nu au vrut, cum nu vor să o facă nici anul asta. În bugetul pe care și l-au propus nu vor. Ei ar trebui sa își plătească dividendele aici după care noi să ducem banii peste 5 zile într-un cont de dezvoltare. Ne-ar fi ajutat pentru că dacă bugetul era mai mare puteam să ne și împrumutăm mai mult”, a explicat primarul Constantin Toma.

Totodată, primarul Constantin Toma a explicat că cei mai mulți bani din bugetul pe 2017 se duc în investiții și salarii și a precizat că speră că anul 2017 să fie primul an al renașterii buzoiene.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI