sâmbătă, 18 mai, 2024

VIDEO Bazinul Olimpic din Buzău ar putea fi închis din nou, din cauza unor restricţii impuse de Curtea de Conturi

VIDEO Bazinul Olimpic din Buzău ar putea fi închis din nou, din cauza unor restricţii impuse de Curtea de Conturi

Facebook
Twitter
Email

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi Buzău la Consiliul Judeţean, administraţia judeţeană se vede nevoită să renunţe la contractul de finanţare al Bazinului Olimpic pe motiv că ar fi mult prea costisitor. Conducerea CJ a contestat raportul şi speră astfel să păstreze deschise uşile bazinului. „Există posibilitatea, dacă nu câştigăm această contestaţie, să închidem bazinul. Nu ţine de noi ci trebuie să respectăm o decizie a Curţii de Conturi pe care o considerăm puţin exagerată. Noi am contestat măsura şi speram ca sa avem câştig de cauză astfel încât bazinul să nu se închidă iar cei in jur de 10.000 de copii să poată veni să facă sport şi pe timpul iernii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu.

Consiliul Judeţean are de la sfârşitul anului trecut o înţelegere cu proprietarul Bazinului Olimpic. Printr-un contract, administraţia judeţului plăteşte 120.000 de lei, cheltuieli cu utilităţile şi cu funcţionarea obiectivului. În schimbul acestor bani, mii de copii sunt primiţi gratuit, lună de lună, să înveţe înnotul sau să ducă o viaţă sănătoasă. 

Baza de nataţie a fost redeschisă pe 6 decembrie 2012, la doi ani după ce proprietarul i-a pus lacătul pe uşi. În prima zi, a fost prezentă printre înotători şi fosta mare sportivă, Violeta Beclea, din partea Comitetului Olimpic Român.

Bazinul Olimpic din Buzău este unul dintre cele mai moderne din ţară. Are o lungime de 50 de metri şi lăţime de 22,5 metri. Centrul mai oferă servicii de relaxare, saună şi fitness dar şi facilităţi medicale. Poate găzdui oricând competiţii de nataţie.

Construcţia Bazinului Olimpic a fost începută în anul 1986 şi finalizată în 1989. Din 2002, a intrat în administrarea societăţii Vineto Practic SRL, care din ianuarie 2011 a pus lacăt pe uşă, întrucât nu mai putea acoperi cheltuielile mari pentru întreţinere.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.