joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Acord de înfrățire istoric, la sediul Consiliului Județean Buzău

VIDEO Acord de înfrățire istoric, la sediul Consiliului Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

După ce, în ultimii ani, a dezvoltat relații de cooperare cu raioanele Soroca și Dubăsari din Republica Moldova, Consiliul Județean Buzău a încheiat un acord de înfrățire cu municipiul Chișinău și cu Sectorul Botanica al capitalei Moldovei.

În această dimineață, aleșii județului au fost convocați într-o ședință extraordinară care a fost urmată de ședința festivă în cadrul căreia s-a semnat Acordul de cooperare între Consiliul Județean Buzău și municipiul Chișinău, respectiv cu Sectorul Botanica.

La ședința festivă de astăzi a participat și președintele PSD, buzoianul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat speră că acest acord se va materializa, cât de curând, prin numeroase acțiuni în comun, atât în județul Buzău, cât și la Chișinău.

Primarul socialist al Chișinăului, Ion Ceban, speră ca acest parteneriat să fie benefic atât pentru locuitorii Capitalei Moldovei, cât și pentru buzoieni. Primul eveniment în comun va avea loc în septembrie, atunci când în județul Buzău se vor sărbători „Zilele Chișinăului”.

Sectorul Botanica este unul din cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, situat în zona sud-est a municipiului, având o populație estimată la 220.000 locuitori. Acest sector este condus de Diana Guba, cea care ocupă această funcție din luna noiembrie, anul trecut.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.