miercuri, 22 mai, 2024

Veste proastă pentru clienții Regiei Autonome Municipale. RAM Buzău va intra în faliment ori va fi desființată

Veste proastă pentru clienții Regiei Autonome Municipale. RAM Buzău va intra în faliment ori va fi desființată

Facebook
Twitter
Email

Buzoienii racordați la CETConducerea Primăriei ia în calcul desființarea Regiei Autonome Municipală Buzău, din cauza datoriilor uriașe acumulate în ultimii ani. RAM Buzău încă deservește 14.700 de apartamente, dintre cele 35.000 câte figurează la nivelul municipiului Buzău, la care se adaugă școlile, grădinițele și alte instituții publice, printre care și sediul Primăriei.

Regia Autonomă Municipală Buzău, societatea care furnizează energie termică în sistem centralizat, pare că are zilele numărate. Cu datorii de peste 20 de milioane de euro la bugetul de stat și bănci, calea falimentului este iminentă pentru societatea aflată în subordinea Consiliului Local, spune primarul Constantin Toma. Conducerea Primăriei Buzău anunță că una dintre soluțiile identificare ar fi chiar desființarea societății.

”La Buzău, oamenii care sunt racordați la RAM plătesc mai mult decât familiile care au centrală, iar asta nu e corect deloc. Societatea are datorii imense, de 20 de milioane de euro la bugetul de stat și la bănci. Situația e critică cu această societate, oricine poate să i ceară falimentul și să închidă obloanele. Nu am o soluție, am ceva scenarii însă nu știu ce decizie putem lua, dar nu se mai poate continua așa”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pe lângă cele 14.700 de locuințe, RAM Buzău asigură căldura și în școli, grădinițe sau alte institutii publice. Cum prețul gigacaloriei pentru persoane fizice este subvenționat de Primărie, edilul Constantin Toma recunoaște că se face risipă de energie la instituțiile publice care primesc căldură în sistem centralizat.

Un asemenea mare consumator de energie care nu beneficiază de subvenție este Primăria Buzău, existând școli sau grădinițe care plătesc, lunar, chiar și 30.000 de lei pentru căldura furnizată de RAM. ”Se face o risipă extrem de mare. Școlile își țin geamurile deschise pentru că se dă căldura la maxim. Primăria plătește către această societate subvenția dar și căldura furnizată în școli și în celelalte clădiri administrative. Trebuie să se schimbe ceva ”, a precizat primarul Buzăului Constantin Toma.

În cazul în care Regia Autonomă Municipală Buzău se va desființa, buzoienii vor fi nevoiți fie să flosească instalații electrice de încălzire, fie să își instaleze centrale de apartament, o variantă însă mult mai costisitoare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură