Veste bună pentru navetiști. Trans Bus va prelungi liniile de autobuz la peste 15 kilometri în jurul municipiului

Modernizarea transportului public urban, proiect ce va culmina în intervalul 2018 – 2019 cu achiziționarea unor autobuze ecologice moderne și asfaltarea principalelor drumuri, prevede extinderea liniilor de autobuz la peste 15 kilometri distanță de municipiu. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma.

Potrivit edilului-șef, pe modelul liniei 2 Trans Bus, care asigură transportul călătorilor între Buzău și Săpoca, vor funcționa din 2018 sau 2019 și alte linii de transport cu ieșire din oraș, în comunele din jur.

Conform intenției autorităților, unele dintre autobuzele Trans Bus ar putea avea capăt de linie la Gălbinași, Costești, Merei, Cândești, Poșta Câlnău și Vadu Pașii. (Vezi harta)foto

”Voi merge pe ideea de a ne duce cu liniile de autobuz până la 15 – 20 de kilometri distanță de Buzău, pentru că, din informațiile pe care le avem în acest moment, 40 la sută din locurile de muncă din oraș sunt ocupate de oameni de la țară și, din păcate, acești oameni nu au cu ce veni la serviciu. Fac 11 ore pe drumuri, plătesc și mulți bani, 200 până la 250 de lei pe abonamente, și cei mai mulți lucrează pentru un salariu minim”, a declarat Constantin Toma.

Totodată, stațiile vor fi prevăzute cu instalații pentru afișarea în timp real a curselor Trans Bus și va fi introdus serviciul de e-ticketing, adică de înlocuire a biletelor clasice cu cartele de transport. În acest scop, în stații vor fi montate aparate care vor elibera automat carduri de călătorie.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI