Val de înscrieri pentru angajarea în Poliția Buzău. Cea mai mare concurență este pentru postul rural din Vadu Pașii

Peste 200 de buzoieni și-au depus dosarele pentru concursul de angajare în Poliție, în primele două zile de înscrieri. Aglomerație în fața Clubului Polițiștilor a fost și astăzi, în cea de-a treia zi în care cei care doresc să ajungă agenți de ordine publică în cadrul IPJ pot depune actele necesare.

Buzoienii care vor să devină poliţişti au şansa în această perioadă să ocupe unul dintre posturile scoase la concurs de IPJ Buzău. Un număr de 26 de posturi de poliție rurală au locuri vacante, încadrarea urmând să se facă direct pe posturile de ajutor de şef de post.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău angajează agenţi din sursă externă la posturile rurale din Mărăcineni, Beceni, Bisoca, Mânzăleşti, Tisău, Căneşti, Chiliile, Lopătari, Glodeanu Siliştea, Amaru, Costeşti, Florica, Merei, Grebănu, Ziduri, Verneşti, Calvini, Cislău, Pârscov, Padina, Ruşeţu, Scutelnici, Smeeni, CA Rosetti, Măgura, Odăile, Vadu Paşii.

Potrivit biroului de presă al IPJ Buzău, în primele două zile de înscriere, și-au depus dosarele pentru concursul de angajare un număr de 217 buzoieni, ponderea fetelor fiind una semnificativă. Cea mai mare concurență se anunță pentru postul de poliție Vadu Pașii, cu 16 candidați pentru un post, Valea Salciei, zece posturi pentru un loc și Calvini, cu 10 înscriși pe două locuri.

Numărul lor va creşte semnificativ, pentru că ultima zi de depunere a cererilor este vineri. Înscrierile se fac la Clubul Poliţiştilor, de la intersecţia Unirii cu Transilvaniei, data limită fiind 8 aprilie 2016, ora 16.00. Doar cei mai buni vor reuşi să treacă cele trei probe de foc: proba sportivă, psihologică şi cea scrisă.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a demarat procedura de încadrare a 40 de posturi din sursă externă de agenţi de poliţie. Vor fi mai multe probe, sportivă, psihologică, unde vor fi apţi sau respinşi. Candidaţii pot depune cererile de astăzi şi până vineri”, a declarat comisar Doiniţa Mihalache, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Cei interesaţi să lucreze în sistem trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie cetăţeni români, cu domiciliul în ţară, să ştie să vorbească şi să scrie corect în limba maternă.

Vârsta majoratului este singura limită de etate impusă, candidaţii care nu au împlinit încă 18 ani nefiind acceptaţi la concurs. Cei care au ratat bacalaureatul n-au nici o şansă să se angajeze în Poliţie, pentru că au nevoie de diploma de Bac. La fel de importante sunt însă şi criteriile privind comportamentul şi, mai ales, trecutul.

Fii Reporter