Comunicat de presă: Un vot al rușinii, dat de cârdășia PSD-PNL, lasă fără venituri sute de familii din Buzău

În ciuda opoziției totale a Partidului Mișcarea Populară, peste 300 de polițiști locali au fost concediați astăzi, 18 octombrie, printr-un vot al rușinii, dat de consilierii PSD și PNL din Consiliul Local Municipal Buzău, se arată într-un comunicat al PMP Buzău.

PMP a aratat, incepand din luna septembrie, toate motivele pentru care planul primarului Constantin Toma de a da afara sute de oameni din Primarie nu este unul normal, legal si benefic pentru un viitor mai bun al municipiului resedinta de judet. Toate organigramele de pana acum, care contineau personalul Politiei Locale, au fost avizate de legalitate de ANFP si Institutia Prefectului, prin urmare nu se pune problema legalitatii angajarii politistilor.

Singurul argument de care s-a legat PSD, prin Constantin Toma, a fost un raport al Curtii de Conturi, care nu este in niciun caz litera de lege. Acest raport trebuia atacat de primar in instanta, asa cum s-a intamplat cu alte rapoarte ale Curtii. Se vede clar ca primarul pesedist, cunoscut prin falimentele de rasunet pe care le-a provocat industriei buzoiene si prin tepele date la banci, a folosit raportul Curtii de Conturi doar ca pe un pretext pentru propriul plan, acela de a usura accesul la banii publici pentru o firma privata de paza.

PNL, prin sustinerea neconditionata a aberatiilor promovate de primarul Toma, s-a descalificat ca partid de opozitie. Ratiunea de a fi a liberalilor buzoieni a devenit sarcina de a asculta dictatele lui Constantin Toma si de a-i vota toate hotararile din CLM, indiferent daca respecta sau nu legea, indiferent daca sunt sau nu in folosul public. Deplang situatia in care a ajuns unul dintre partidele istorice la Buzau, situatie care lasa sa se intrevada intelegerea transpartinica ce exista intre Marcel Ciolacu, Cezar Preda, Constantin Toma si actuala conducere (de fatada) a PNL.

Coalitiile politice se fac, din stiinta noastra, la vedere si pentru interesul public. Aceasta coalitie intre PSD si PNL s-a format in spatele usilor inchise si vizeaza praduirea bugetului public. Faptul ca cele doua partide si-au dat mana pentru promovarea intereselor private ale unor patroni, in dauna sigurantei publice, este de natura penala si trebuie sa fie cunoscut ca atare de opinia publica.

Consideram ca toate situatiile negative legate de siguranta publica in municipiul Buzau vor fi pe constiinta PSD, a PNL si a primarului Constantin Toma. Acestia trebuie trasi la raspundere penala de toti cei care vor fi afectati de deficitul de siguranta publica din institutiile buzoiene si de pe strazile municipiului.

PMP isi va duce la indeplinire promisiunile si va asigura sprijin juridic total in instanta politstilor locali disponibilizati, care vor ataca hotararea Consiliului Local Municipal. Situatia grava in care au adus municipiul Buzau PSD si PNL, prin mana falimentara a primarului Constantin Toma, trebuie sa se schimbe in cel mai scurt timp. De aceea, asteptam ca insanta sa faca dreptate sutelor de oameni concediati ilegal, in plina iarna.

Deputat Adrian Mocanu
Presedinte PMP Buzau

Fii Reporter