Un segment din drumul județean 203 K va fi modernizat cu bani europeni

Veste bună pentru locuitorii din zona de câmpie a județului Buzău. În curând, va fi reabilitat drumul județean 203 K Buzău – Vadu Pașii – Săgeata – Robeasca – limită cu județul Brăila, printr-un proiect cu fonduri europene. Consiliul Județean a făcut deja primele demersuri pentru realizarea acestui important proiect de infrastructură rutieră.

Consilierii județeni au aprobat marți, în regim de urgență, un parteneriat între comuele Robeasca, Săgeata și Vadu Pașii, și Consiliul Județean, precum și indicatorii tehnico-economici pentru promovarea unui proiect privind reabilitanea drumului județean 203 k, porțiunea cuprinsă între limita cu județul Brăila – Robeasca – Săgeata – Vadu Pașii – Intersecția cu DN 2 E 85.

Proiectul va fi trimis spre aprobare, luni, la Asociația de Dezvoltare Regională Brăila, pentru a primi finanțare de la Uniunea Europeană.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, speră ca în acest an să începă și lucrările de modernizare a unui alt tronson al Drumul J 2013 K, tronsonul Buzău – Mărăcineni – Săpoca – Cernătești – Beceni – Vintilă Vodă, pe o lungime de 37 de kilometri.

„Pentru acest tronson, s-a terminat procedura de licitație, lucrarea fiind adjudecată de o firmă din Franța. Cum era de așteptat, s-au făcut contestații iar acum suntem în procedură de evaluare a acestora. Sper ca după vacanță, probabil la jumătatea lunii septembrie, să se tranșeze și această problem și să înceapă lucrările și la acest tronson”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Lucrările de reabilitare a drumului județean 203K Buzău – Vintilă Vodă sunt finanțate de Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Nu mai puţin de 115 kilometri de drumuri aflate în administrarea Consiliului Judeţean beneficiază, în acest an, de refacerea covoarelor asfaltice.

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI