VIDEO Un fost magistrat, pe listele PSD pentru locale. Constantin Toma și consilierii locali și-au depus dosarele pentru candidatură

Organizaţia PSD Buzău a depus luni candidaturile pentru alegerile din 5 iunie la Biroul Electoral Municipal. Alături de candidatura lui Constantin Toma, a fost depusă și lista de consilieri pentru forul municipal. Cap de listă este avocatul Constantin Florescu, fost judecător și preşedinte al Tribunalului Buzău.

Din vechii aleși, în primii zece se regăsesc doar trei social-democrați. Este vorba despre vicele Alexandru Dunel, medicul Victor Ioniță și Daniel Lambru. Actualul viceprimar cu atribuții de primar Fănică Bârlă se regăsește pe locul 11.

Cap de listă este fostul judecător Constantin Florescu, care a deținut și funcția de preşedinte al Tribunalului Buzău, care, după ieşirea la pensie, a ales să intre în politică. Fostul magistrat este urmat imediat de profesorul de filosofie Laurenţiu Ţepeluş, director adjunct la Colegiul Hasdeu, iar pe locul trei se află directoarea de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţia Socială, Mariana Cristea.

Locul al patrulea este ocupat de directorul Agenţiei pentru Mediu Buzău, Ionuț Apostu, fiind succedat de viceprimarul Alexandru Dunel. O surpriză o constituie plasarea pe locul al șaptelea a realizatorului de emisiuni radio Florin Artene, o voce populară printre buzoieni.

Startul înscrierilor în cursa electorală pentru Primăria municipiului Buzău a fost dat de independentul Constantin Ionescu. Fost viceprimar în perioada 2004 – 2008, acesta și-a depus candidatura atât pentru funcția de primar cât și pentru un post de consilier local municipal independent fiind însoțit de aproximativ 25 de susținători.

Fii Reporter