Un buzoian celebru, în topul celor mai longevivi primari din România

Marian Mărgărit, primul gospodar al comunei Boldu, este unul dintre cei mai longevivi primari din România. Acesta este şeful administraţiei locale din anul 1990 şi se pregăteşte pentru cel de-al şaptelea mandat în fruntea comunităţii care numără 2300 de oameni. Marian Mărgărit a fost profesor de franceză până în anul 1990.

Marian Mărgărit (59 de ani) a reuşit performanţa de a obţine şase mandate consecutive. La fiecare scrutin, Mărgărit a convins alegătorii să îi acorde votul încă din primul tur, având ca argument în favoarea sa reuşitele mandatelor anterioare.

A reuşit să asfalteze principalele drumuri comunale şi să introducă un sistem de alimentare cu apă potabilă, prevăzut cu 53 de pompe stradale şi şase hidranţi.

La alegerile din 2012, Marian Mărgărit (PSD) şi-a adjudecat mandatul din primul tur, cu 63,18%. Primarul din Boldu a câştigat inimile localnicilor şi cu talentele sale artistice: scrie poezii, cântă la cinci instrumente şi e nelipsit de serbările din comună.

„Eu am fost mereu la Cenaclul Flacăra şi cântam acolo cu soţia mea, alături de Adrian Păunescu. Împreună am fost şi la emisiuni televizate, el aprecia talentul meu. Adrian Păunescu a fost şi la noi în comună şi ne-a vizitat”, a declarat primarul Mărgărit.

Împreună cu soţia sa, compune muzică, Fuego fiind unul dintre beneficiarii creaţiilor sale. „Eu cânt de când mă ştiu. Şi cânt pe note, nu după ureche. Compun şi piese pentru poeziile mele şi nu numai, care devin cântece frumoase”, ne-a mărturisit Marian Mărgărit.

Pentru lunga activitate în administraţia publică a comunei Boldu, Marian Mărgărit a primit la începutul acestui an din partea Asociaţiei Comunelor (ACoR) titlul, certificatul, trofeul şi diploma de excelenţă „Primar de 6 stele”. Placheta este acordată primarilor comunelor din România, ca răsplată pentru alegerea de cel puţin şase ori în această funcţie.

Fii Reporter