Trecere de pietoni înălțată și semafor cu buton, în dreptul Școlii nr. 1, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Administrația locală ia măsuri pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în zona Şcolii nr. 1. Astfel, cele două treceri de pietoni de la intersecţia Bulevardului Bălcescu cu strada Mioriţei vor fi desfiinţate iar în locul lor va fi amenajată una nouă, înălţată la nivelul trotuarului. Traversarea în siguranţă a străzii va fi asigurată de un semafor cu buton.

Soluția identificată de autorități ar urma să răspundă deopotrivă nevoilor pietonilor și ale șoferilor, cei din urmă plângându-se des de blocajele produse în trafic mai ales la orele de vârf.

„Încă din luna decembrie, am luat decizia de a muta trecerile de pietoni din zona Școlii nr. 1. Din cele două treceri, vom amenaja una singură, iar aceasta va fi prevăzută cu semafor cu buton pentru calmarea traficului petonal. Având în vedere că este o zonă foarte aglomerată, dorim să sistematizăm zona, astfel încât să nu existe niciun risc pentru elevii Școlii nr. 1, dar totodată să reușim să deblocăm și traficul rutier în zonă”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI