Trans Bus Buzău va introduce anul acesta, pe trasee, încă 30 de autobuze second-hand

Anul acesta, Trans Bus va cumpăra 30 de autobuze care, odată introduse pe trasee, vor reduce la jumătate timpii de așteptare. Este anunțul primarului Constantin Toma, care a ținut să precizeze că acestea vor asigura și naveta angajaților din localitățile vecine municipiului reședință de județ.

Aproximativ o jumătate de milion de euro vor fi prevăzuți în bugetul pe 2017 pentru mărirea parcului auto al societății de transport public local Trans Bus. Estimările arată că suma va fi suficientă pentru cumpărarea a circa 30 de de mijloace de transport second hand, de mici dimensiuni.

Este vorba despre autobuze cu o capacitate de circa 50 de locuri, mult mai ușoare și cu un consum mai mic de conbustibil decât cele deja existente în dotarea societății Tranbus.

Potrivit edilului-șef al Buzăului, suplimentarea numărului de autobuze va reduce la jumătate timpii de așteptare în stație. Acum, așteptarea poate ajunge și la o jumătate de oră, iar în week-end autobuzele ajung și la intervale mai mari de timp.

„Ne-am propus, anul acesta, să mai cumpărăm 30 de autobuze din cei 10 milioane pe care îi disponibilizăm pentru investiţii în acest an, pentru că, aşa cum se ştie, din 2018, noi nu mai putem lua decât autobuze Euro 6 care sunt şi foarte scumpe şi atunci nu facem faţă următoarei etape, etapă care înseamnă să introducem rata, care este foarte necesară”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Prin achiziția celor 30 de autobuze, societatea de transport local va putea asigura și transportul navetiștilor din localităţile limitrofe municipiului Buzău.

Călătoria cu aceste mijloace de transport în comun ar însemna pentru navetişti costuri mai mici dar şi mai puţin timp petrecut pe drumul spre casă. În prezent, transportul în municipiul Buzău este asigurat cu autobuzele societății Transbus , dar și cu maxi taxi.

Fii Reporter