joi, 22 februarie, 2024

Testări anuale pentru polițiștii locali. Trebuie să treacă examinările fizice și psihologice pentru a rămâne în serviciu

Testări anuale pentru polițiștii locali. Trebuie să treacă examinările fizice și psihologice pentru a rămâne în serviciu

Facebook
Twitter
Email

Fără burtă în Poliția Locală! Este scopul unui proiect adoptat astăzi în Consiliul Local Buzău, prin care agenții de poliție locală sunt nevoiți, an de an, să efectueze o testare fizică prin care să dovedească faptul că pot face față misiunilor pe care le au de îndeplinit.

Polițiștii nu vor fi concediați însă imediat după ce vor cădea un test, ci vor fi reexaminați după trei luni.

Proiectul a fost inițiat de către consilierii PNL și a trecut de votul consilierilor, cu o singură abținere.

Primarul Constantin Toma nu numai că a fost de acord cu acest proiect, dar a propus și o completare: pe lângă testarea fizică, polițiștii locali să treacă și o testare psihologică.

Au existat însă și consilieri care s-au opus acestui demers. Ei consideră că testările fizice și psihologice nu sunt necesare.

Proiectul a stârnit îngrijorare în rândul polițiștilor locali. Inițiatorii proiectului adoptat astăzi spun însă că probele fizice nu sunt deloc grele și că doar agenții cu mari carențe de pregătire nu vor putea trece testările.

Cel mai probabil, proiectul adoptat astăzi va fi atacat în instanță de către sindicatul polițiștilor locali din Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.