VIDEO Taxa pe apa meteorică, suspendată la Buzău și Râmnicu Sărat

Taxa pe apa meteorică percepută de Compania de Apă buzoienilor şi râmnicenilor va fi suspendată pe o perioadă de trei luni. Decizia aparţine Asociaţiei de Dezvoltare Intercominitară Buzău 2008, la propunerea primarilor celor două municipii. Pentru ca măsura să fie pusă în aplicare sunt necesare hotărâri ale consiliilor locale din Buzău și Râmnicu Sărat.

Propunerea de eliminare sau suspendare a taxei pentru apa meteorică a mai fost discutată în toamna anului trecut, la o şedinţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, organism condus de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Atunci, edilul-şef Constantin Toma nu s-a bucurat de sprijinul şefului CJ.

Acum, lucrurile au stat altfel. În ședința de astăzi amembrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercominitară Buzău 2008, la propunerea primarilor Sorin Cîrjan și Constantin Toma, s-a decis suspendarea la plată a apei meteorice. Toţi membrii ADI 2008 au fost de acord. După şedinţa de astăzi, Toma şi Neagu au ieşit împreună pentru a da declaraţii de presă, semn că, între timp, relaţiile dintre cei doi s-au mai detensionat.

„Azi a avut loc ședința ADI 2008 in care s-a hotărât convocarea AGA în data de 6 februarie. În rest au fost doar discuții constructive chiar dacă au fost și opinii diferite, dar s-a discutat și s-a ajuns la un consens. S-a aprobat bugetul Companiei de Apă, convocarea AGA, noi ADI 2008 am luat act de doleanța primarului Constantin Toma și am decis suspendarea plății apei meteorice pe o perioadă de 3 luni până când se vor finaliza studiile pe această temă. Am luat decizia de a amâna discuția despre strategie până luna viitoare pentru că depindem de investiții”, a spus președintele ADI 2008, Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, primarul Constantin Toma a declarat că ceea ce s-a întâmplat, joi, este în primul rând o victorie a buzoienilor și că speră ca și pe viitor să existe o bună colaborare între președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Buzău.

„Dacă ne vedeți pe amândoi aici este o victorie a buzoienilor în primul rând. Nici eu nu mă așteptam, dar am reușit să amânăm câteva puncte de pe ordinea de zi. A rămas ca împreună cu Compania de Apă să dezbatem serios problema apei la Buzău pentru că cei 16 milioane care au fost alocați trebuie cheltuiți cu mare grijă. De asemenea, doar peste cadavrul meu se va întâmpla ca acel hotel să fie sediu de lux pentru companie pentru că banii trebuie să meargă în altă parte. Totodată, în următoarea Adunarea Generală va fi pe ordinea de zi rectificarea bugetului pentru că cresc foarte mult bonificațiile conducătorilor și oricum veniturile domnului Tescaru sunt undeva la 18.000 de lei net, ceea ce e o nesimțire. În rest, lucrurile sunt în direcția bună și să sperăm că împreună cu toți primarii din ADI să reușim să avem o strategie comună de dezvoltare. Nu pot permite ca primar să avem conducte de azbociment care sunt cancerigene. Deci schimbăm conducte și nu ne mutăm la Hotel Crâng și o să mă bat să acceptăm strategia pe care o vrem noi. Este foarte important ca primarul municipiului și președintele CJ să lucreze împreună și sper să se întâmple cât mai des asta”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat astăzi la încheierea Adunării Generale ADI 2008 că „au fost doar discuţii constructive chiar dacă au fost şi puncte de vedere diferite.

Fii Reporter