joi, 28 septembrie, 2023

Tabăra de copii de la Poiana Pinului a fost transferată la Consiliul Județean Buzău

Tabăra de copii de la Poiana Pinului a fost transferată la Consiliul Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

Prin efortul comun al parlamentarilor liberali de Buzău, tabăra de copii din Poiana Pinului a fost transferată Consiliului Judeţean Buzău, informează un comunicat de presă transmis miercuri de președintele PNL Buzău, George Scutaru. „Apreciez şi salut decizia Guvernului care a inclus tabăra şcolară Poiana Pinului, comuna Tisău, în lista obiectivelor ce vor fi preluate în administrarea Consiliului Judeţean Buzău, de la Ministerului Tineretului şi Sportului”, precizează deputatul PNL George Scutaru în comunicatul de presă. Includerea taberei de la Poiana Pinului pe lista obiectivelor ce revin Consiliului Județean Buzău în urma descentralizării a fost făcută cu ajutorul amendamentelor depuse de parlamentarii George Scutaru, Doina Tudor, Erland Cocei și Titi Holban pe proiectul descentralizării după consultarea avută cu Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu. „Noi am propus în amendament ca tabăra de la Poiana Pinului să revină în administrarea autorităţii locale judeţene și mă bucur că am reușit să convingem Guvernul că astfel tabăra va fi mai bine administrată, în folosul tinerilor din întreaga țară. Acest centru de agrement buzoian va beneficia de noi oportunităţi, fiindcă realitatea a dovedit că autoritățile locale se implică mult mai eficient în buna administrare a patrimoniului și cunosc mult mai bine problemele cetățenilor”, adaugă deputatul George Scutaru.
Proiectul descentralizării pentru care Guvernul USL şi-a angajat răspunderea în Parlament, în şedinţa comună care a avut loc, marţi 19 noiembrie, reprezintă un act fundamental pentru eficientizarea şi modernizarea administraţiei publice, un pas important în direcţia apropierii administraţiei de cetăţean, cu toate responsabilităţile ce decurg de aici pentru zona administrativă.„Trebuie să înţelegem că, în acest proces al descentralizării, nimeni nu pierde sau câştigă ceva, în detrimentul sau în favoarea celeilalte părţi. Nivelul central prea sufocat de cheltuieli nu poate susține toate aceste obiective locale, iar acolo unde există voinţă şi pricepere din partea autorităţii locale judeţene este de recomandat să le fie oferite pârghiile pentru a prelua şi gestiona punctual aceste obiective”, se arată în finalul comunicatului de presă al liderului liberal buzoian George Scutaru.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.