Subvenții pentru montarea de centrale de apartament, acordate de municipalitatea buzoiană. Care sunt condițiile

Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică un important proiect social referitor la acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru achiziţionarea de sisteme alternative de încălzire.

Proiectul a devenit unul urgent şi ca urmare a sistării agentului termic livrat de Ecogen Term populaţiei racordate la sistemul centralizat de încălzire al Regiei Autonome Municipale.

Proiectul iniţial a fost aprobat încă din toamna anului trecut şi urmează să fie modificat pentru ca buzoienii care îndeplinesc cerinţele impuse să poată beneficia în număr cât mai mare de sprijinul financiar.

Locatarii din apartamentele racordate la RAM îşi pot alege sisteme cu centrale pe gaz, electrice sau orice altă modalitate de încălzire autorizată pe teritoriul României.

Banii de la primărie nu vor fi viraţi beneficiarilor, ci direct furnizorilor de la care vor fi achiziţionate sistemele de încălzire de apartament.

Proiectul urmează să fie supus aprobării la viitoare şedinţă a Consiliului Local Municipal, care va fi convocat după finalizarea dezbaterii publice.

Cererile solicitanţilor vor fi depuse la Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului, pentru întocmirea dosarelor de acordare a ajutorului financiar.

Fii Reporter