Set de proiecte pentru eliminarea haosului urbanistic din Buzău

Independentul Constantin Ionescu și alți opt consilieri locali au pregătit un proiect de hotărâre care face referire la asigurarea unui necesar minim de locuri de parcare prevăzute în documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. Tototadă, a fost depus un alt proiect care prevede interzicerea constructiilor în parcuri și zone de agrement.

Proiectele au numărul de semnături suficiente pentru a fi prezentate pe ordinea de zi a consiliului local municipal Buzău.

Primul dintre cele două proiecte propuse spre aprobare pentru o ședință viitoare a Consiliului Local Buzău prevede ca elibererea autorizațiilor de construire să se facă doar după ce solicitanții fac dovada existenței locurilor de parcare aferente. Potrivit proiectului, investitorii care doresc să ridice în Buzău un spațiu comercial sau de birouri, trebuie să asigure un număr mimin de locuri de parcare.

Inițiatorul acestui proiect, consilierul Constantin Ionescu, spune că dacă un asmenea proiect ar fi fost implementat în urmă cu 20 de ani, nu ar mai fi existat o criză a locurilor de parcare în municipiu.

Al doilea proiect de hotărâre propus spre aprobare în Consiliul Local Buzău se referă la interzicerea constructiilor în parcurile si zonele protejate din municipiul Buzau. Practic, nicio construcție nu va mai putea fi amplasată în parcuri, pe spațiile verzi sau în zonele declarate istorice. De la această hotărâre fac excepție proiectele de interes public si strategic, initiate de institutii publice, numai după obtinerea tuturor avizelor si acordurilor conform legislatiei in domeniu.

Cele două proiecte sunt susținute de nouă consilieri locali: independentul Constantin Ionescu, alături de consilierii locali PNL, consilierii locali PMP si consilierii locali PSRO.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI