luni, 26 februarie, 2024

Serviciu pentru proiectele de economie circulară, cu zece angajați, implememtat de Primăria Buzău

Serviciu pentru proiectele de economie circulară, cu zece angajați, implememtat de Primăria Buzău

Facebook
Twitter
Email

Primăria Buzău va fi prima din țară care va avea un serviciu dedicat exclusiv proiectelor de economie circulară. Anunțul a fost făcut marți de către primarul Constantin Toma, în cadrul unei conferințe naționale despre impactul economiei circulare asupra sectorului apei din România, desfășurate în prezența lui Laszlo Borbely, consilier de stat la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului, dar și a altor reprezentanți ai Guvernului.

Constantin Toma a explicat în timpul Conferinței naționale “Impactul economiei circulare asupra sectorului apei din România” – organizată la Buzău, de Asociația Română a Apei și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului – că noul serviciu al Primăriei va funcționa de la începutul anului viitor și va avea 10 angajați.

Un alt proiect la care Primăria Buzău lucrează, – alături de Compania de apă Buzău, operatorul regional de apă și canalizare – este cel prin care apa de la stația de epurare a orașului să fie refolosită pentru irigații în agricultură.

Laszlo Borbely, consilier de stat la Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului, a lăudat iniţiativele Primăriei Buzău. Fostul ministru al mediului spune că Buzăul este un exemplu în ţară, chiar și pentru specialiștii din Guvern, pentru măsurile eficiente luate, în ultimii ani, în domeniul economiei circulare.

În același context, Roxana Mînzatu, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat că, până în 2025, primăriile din țară au la dispoziție fonduri europene record pentru proiecte de economie circulară. De altfel, proiectul prin care apa de la stația de epurare a orașului Buzău să fie refolosită pentru irigații ar putea fi pus în aplicare cu bani europeni.

Buzăul este și primul oraș din țară care a aplicat conceptul de economie circulară în cadrul unei școli. Este vorba despre Școala generală numărul 11. În cadrul evenmetului de astăzi, edilul Constantin Toma a mai anunțat că, în următorii ani, toate şcolile din municipiu vor funcţiona după conceptul de economie circulară.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.