sâmbătă, 24 februarie, 2024

Senatorul Constantin Popa vrea să scoată banii de hârtie din tranzacțiile comerciale

Senatorul Constantin Popa vrea să scoată banii de hârtie din tranzacțiile comerciale

Facebook
Twitter
Email

Senatorul de Buzău Constantin Popa crede că a găsit soluția eficientă pentru reducerea evaziunii fiscale. Politicianul vrea eliminarea banilor de hârtie și va propune ca toată lumea, inclusiv vânzătoarele de zarzavaturi din piețe, să folosească în tranzacțiile comerciale numai cardurile bancare.

“Este atât de simplu să reducem evaziunea fiscală sau şpaga. Banca urmăreşte absolut toate tranzacţiile pe care le face omul sau firma cu banii şi ştie unde se duc sau pe ce se duc. Nu se va putea da şpagă, căci eşti urmărit la leuţ, iar autorităţile te vor întreba ce ai făcut cu banii”, susține senatorul.

Senatorul PPDD de Buzău nu-și face probleme în legătură cu posibilitatea ca fiecare comerciant să dețină un aparat de citit carduri. „Cred că nu este o problemă ca fiecare vânzător, mă refer la magazine, dar şi la cei care vând, să zic, în piaţă, să aibă un aparat de citit carduri. E cât un telefon mobil. Și la țară mai toți bătrâni au telefoane mobile. Tot așa își pot face și carduri. Proiectul meu de lege nu este încă definitivat, deoarece vreau să organizez la Parlament o masă rotundă la care să participe bancheri, oameni de afaceri, jurnaliști, dar și oameni simpli, tocmai pentru a găsi împreună o formulă să combatem evaziunea”, spune senatorul Popa.

Politicianul susține că, prin această inițiativă va diminua considerabil și vânzarea ilegală de droguri sau țigări.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.