sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Senatorul Constantin Popa şi-a anunţat plecarea la UNPR. PP-DD, fără parlamentari la Buzău

Senatorul Constantin Popa şi-a anunţat plecarea la UNPR. PP-DD, fără parlamentari la Buzău

Facebook
Twitter
Email

Ultimul parlamentar PP-DD de Buzău, senatorul Constantin Popa, şi-a anunţat astăzi demisia din formaţiunea lui Dan Diaconescu şi trecerea în tabăra UNPR-iştilor conduşi de Gabriel Oprea. Decizia parlamentarului buzoian a fost motivată de neînţelegerile pe care acesta le avea încă de anul trecut cu şefii organizaţiei din teritoriu. PP-DD reuşise ca la Buzău să depăşească scorul obţinut de PD-L la alegerile de anul trecut, propulsând în parlament un senator şi un deputat pe Constantin Popa şi deputatul Gheorghe Coman, care a dezertat la PC încă din primăvară. Constantin Popa a recunoscut că în ultimele luni a fost curtat de mai multe formaţiuni politice în urma scandalului pe care acesta l-a avut cu şeful filialei locale a PP-DD, Eduard Dumitraşcu.“Am avut o ultimă discuţie prin care am cerut nişte lucruri organizaţiei municipale dar nu s-a rezolvat nimic. În condiţiile în care conducerea partidului încearcă să mă excludă de aproape un an, am hotărât că e momentul să plec .Am primit o ofertă de la mai multe partide iar cea de la UNPR mi s-a părut cea mai bună, pentru că voi putea construi ceva pentru buzoieni”a declarat senatorul de Buzău Constantin Popa.
Popa a mai adăugat că gestul său va fi urmat zilele următoare şi de către alţi parlamentari afiliaţi la PP-DD.„În situaţia mea mai sunt cel puţin 4-5 senatori de la PP-DD care vor trece la alte partide.Eu sincer eram dispus să plec oricum şi ca independent dar m-am gândit că în acest caz n-aş fi putut să atrag niciun fel de investiţii pentru colegiul meu.” a mai spus Constatin Popa.
Constantin Popa a fost exclus de facto din PP-DD încă din vara acestui an în urma unei decizii a conducerii centrale, după mai multe tensiuni cu liderul organizaţiei judeţene, Eduard Dumitraşcu, care au degenerat într-o ceartă cu un schimb de replici dure.

Senatorul Popa s-a remarcat în ultimele luni prin multiple acţiuni menite să schimbe cadrul legislativ intern, printre care cea a desfiinţării banilor pentru reducerea evaziunii, înfiinţarea Sindicatului Oamenilor Fără Muncă care și își propune să îi ajute pe şomeri sau proiectul legislativ prin care politicianul cere ca ziua în care se deschide anul şcolar, părinţii să aibă liber pentru a-şi putea însoţi copiii la şcoală.
Pe agenda politică a senatorului buzoian au fost bifate în ultimele luni, întâlniri cu board-ul FMI, premierul Chinei sau deţinerea  „votului de aur”, care a contribuit decisiv la respingerea proiectului minier Roşia Montana.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton