joi, 22 februarie, 2024

Senatorul buzoian Constantin Popa a făcut turul mitingurilor anti și pro Roșia Montană

Senatorul buzoian Constantin Popa a făcut turul mitingurilor anti și pro Roșia Montană

Facebook
Twitter
Email

Cea mai vehiculată temă din spațiul public al momentului, ”Roșia Montană”, este speculată la maximum de staff-urile plătite de parlamentari să le ”șlefuiască” imaginea. Este și cazul senatorului buzoian Constantin Popa care zilele acestea a făcut naveta între București și Roșia Montană, pentru a se documenta, după cum se arată într-un comunicat, cu privire la problema aflată în dezbatere publică. ”Mergând pe aceeași linie a interesului național, Constantin Popa s-a deplasat la Roșia Montană pe data de 20 august pentru documentare, iar pe 14 septembrie a coborât în mină pentru a dialoga cu minerii protestatari”, informează senatorul prin intermediul unui comunicat de presă.

Același document ne anunță că ”în intervalul 14-16 septembrie s-a alăturat demonstranților din Piața Universității pentru a cunoaște nemijlocit punctele de vedere ale ecologiștilor”.

”În continuare, investighează detaliile proiectului, constatând pas cu pas că problema aflată în dezbatere publică este de o mare complexitate: politică, economică, socială, culturală, ecologică, juridică. Între alte demersuri de informare corectă, intenționează să depună la Parlament Legea Monopolurilor Statului, care va contribui la clarificarea situației resurselor naturale în general, nu numai a exploatării zăcământului aurifer de la Roșia Montană”, se arată în documentul trimis presei.

Potrivit biroului de presă al senatorului buzoian, în data de 17 septembrie, acesta l-a interpelat pe Premierul Victor Ponta în chestiunea desecretizării contractului cu Euro Gold Corporation și publicarea tuturor variantelor în desfășurare cronologică din 1999 și până în prezent.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.