Schimbări radicale în Palatul Comunal. Pensionarii din conducerea Primăriei, Ene, Nedelcu și Chiculescu, vor renunța la funcții

Un număr de 11 functionari din Primăria Buzău, care au fost alături de edilul Constantin Boșcodeală în ultimele două decenii, vor ieși la pensie. Unii dintre ei au depășit mai demult vârsta pensionării însă au fost păstrați pe posturi pentru că aveau experiență, după cum a explicat unul dintre viceprimari.

Un număr de 16 persoane din Primăria Buzău încă lucrează în aparatul administrativ, deși au depășit vârsta pensionării, unii dintre ei de mai mulți ani. Sunt oameni din conducerea primăriei dar și din alte departamente, precum poliția locală sau resurse umane, cu experiență vastă în administrație publică.

Potrivit viceprimarului Alexandru Dunel, aceștia ocupă posturi cheie, pentru care se găsesc foarte greu înlocuitori. Sunt totodată posturi foarte bine plătite, unele fiind de conducere în cadrul unor servicii.

Apropierea alegerilor locale, care vor schimba primarul, este un motiv puternic pentru 11 dintre pensionarii din Primărie să iasă definitiv din câmpul muncii și să se mulțumească cu pensia. Ei și-au depus dosarul de pensionare, în grupul celor trei fiind Nicolae Ene, şeful Direcţiei Administraţiei Publice Locale, Tiberiu Chiculescu, șeful serviciului Resurse Umane și secretarul general al primăriei, Ștefan Nedelcu.

”Va fi foarte greu pentru primărie pentru că cel puțin în cazul domnilor Nedelcu și Ene experiența domniilor lor era de mare ajutor. Va fi foarte greu ca cei doi să fie înlocuiți, astfel încât să aibă toate cunoștințele legate de administrație, legislație și așa mai departe”, a declarat viceprimarul Alexandru Dunel.

De menționat că cei trei funcționare care se pregătesc de plecare figurează cu cele mai mari salarii din Palatul Comunal, mai mari decât indemnizațiile aleșilor. Secretarul Nedelcu încasează 7.500 de lei lunar, directorul Nicolae Ene, 7.000 lei pe lună, iar șeful de la resurse umane, Chiculescu, 5.200 de lei lunar.

Fii Reporter