Schimbări majore în Primăria Buzău. Sunt anunțate restructurări, comasări și concedieri de personal

Primăria Buzău are o nouă schemă de personal, pe care conducerea a trimis-o spre avizare Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și care, ulterior, va trebui să primească girul aleșilor municipali. Această nouă organigramă prevede reduceri importante de funcții din Primărie, dar și comasări și disponibilizări.

De asemenea, noua schemă prevede și comasarea a trei instituții subordonate Primăriei – Centrul de Recuparare și Reabilitare ”Speranța”, Centrul de Urgență de zi și de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost și Complexul de Servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman”, care, după comasare, vor intra în subordinea Direcției de Asistență Socială, funcțiile de director și director adjunct vor dispărea, iar actualele posturi de director ai acestor instituții se vor transforma în funcții de șef de serviciu, cu salariile diminuate.

”Personalul se va mai reduce, nu doar la Poliția Locală și la Marghiloman, peste tot. Vom reduce, dar vom mai angaja și alți oameni, pentru că s-au creat și alte birouri în cadrul Primăriei, pentru adaptare la cerințele actuale, respectiv o direcție de atragere de fonduri europene, va exista un birou de educație și performanță școlară, va exista un birou de dezvoltare economică locală și așa mai departe”, a spus primarul Constantin Toma.

El și-a manifestat, din nou, nemulțumirea față de modul în care s-a defășurat activitatea de până acum a Centrului Cultural ”Alexandru Marghiloman”: ”La nivel de cultură, am luat deja prima măsură, din 30 de oameni la Centrul Cultural «Marghiloman» au rămas 20. Pentru că la 30 de oameni mă așteptam să fie acte de cultură, așa, să nu poți trece printre ele. Deocamdată nu am văzut așa ceva“, a spus primarul Constantin Toma.

Cât privește decizia de disponibilizare a 323 de polițiști locali de la pază, primarul Constantin Toma spune că nu va da înapoi, pentru că ar fi fost luată la sugestia Curții de conturi. ”Până vor pleca polițiștii locali și estimez pobabil maximum maximorum 1 noiembrie, paza va fi făcută cu polițiști locali. Bineînțeles că n-am forțat pe nimeni, nu am niciun parti-pris cu nicio firmă de pază dar, conform deciziei Curții de Conturi care a aplicat o lege în care la 1.000 de locuitori există un polițist local, vor rămâne 138 de polițiști locali”, a explicat edilul Buzăului.

Constantin Toma îi îndeamnă pe directorii de unități de învățământ ca, începând cu data 1 noiembrie, să încheie contracte fie cu firme de pază specializate, fie cu Poliția Locală. Ba, ca o concesie, primarul le transmite șefilor din școli sau grădinițe că au posibilitaea să-și aleagă polițiștii pe sprânceană.

”Acea pază la școli va fi făcută de școli de firme de pază care vor participa la licitații și vor câștiga sau nu vor câștiga. Cei care vor câștiga, vor păzi acele școli. Bineînțeles că în momentul ăsta suntem în finalizare cu o analiză, pentru că fără aceasta nu știi câți paznici să pui. Am rugat și firmele de pază cu care ne-am întâlnit aci o să îi rog în continuare, o să rog și directorii, cu prioritate, să aleagă din polițiștii care sunt acolo pentru viitorul personal de pază, pentru că în foarte foarte multe locuri s-au împăcat foarte foarte bine”, a adăugat primarul Buzăului.

În același context, Toma le sugerează firmelor de pază specializate să angajeze o parte dintre poliţiştii locali care vor fi disponibilizaţi.

Fii Reporter