Schimbări în regulamentul privind acordarea gratuităților în transportul cu autobuzele

Elevii si pensionarii vor călători gratuit cu autobuzele societății Trans Bus, dar în baza unor legitimatii. Noile reglementări au fost aprobate în Consiliul Local Municipal însă vor intra în vigoare după ce operatorul de transport va putea pune la dispozitie beneficiarilor documentele de călătorie.

Primăria Municipiului Buzău menține gratuitățile pentru pensionari și elevi însă a modificat procedura prin care acordă facilitățile. Toți beneficiarii vor trebui să prezinte controlorilor legitimații de călătorie eliberate și avizate de operatorul de transport, scoietatea Trans Bus.

Mai precis, în loc de carnete de elevi și taloane de pensii, cei cu scutiri la plata călătoriei vor arăta un abonament. Documentul poate fi folosit pe toate liniile și va fi acordat pensionarilor cu venituri până la 2.500 de lei pe lună.

De gratuitate vor beneficia și persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu înregistrează venituri, elevii, cu mențiunea că abonamentele nu sunt valabile și pe timpul vacanțelor, persoanele cu handicap, beneficiarii venitului minim garantat, veteranii de război, revoluționarii și urmașii acestora.

Fii Reporter