Scandal între doamnele care conduc Instituția Prefectului și Casa de Pensii Buzău

Aurelia Mitrea

Tensiunea de la vârful celor două instituții a izbucnit după ce Aurelia Mitrea, prefect al Buzăului, a efectuat un control fulger la Casa de Pensii, prin care a dorit să verifice neregulile din instituţie. Conducerea Casei susţine că acţiunea prefectului, fostă angajată a instituției, a fost una ilegală şi a anunţat că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

Directoare Casei de Pensii, Carmen Androne, s-a plâns că prefectul a cerut o situație pe ultimele șase luni privind activitatea Casei de Pensii, demers care ar fi necesitat o pregătire prealabilă. De aceea, ea a anunțat că va depune plângere penală pe numele Aureliei Mitrea, pe care o acuză că încearcă să își intimideze foștii colegi.

De cealaltă parte, prefectul județului spune că a fost doar într-o vizită de lucru la fostul ei loc de muncă. A anunțat, de asemenea, că va intensifica pe viitor controalele în instituțiile deconcentrate, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor.

Potrivit unora dintre angajaţii Casei de Pensii, fosta lor colegă, Aurelia Mitrea, ar fi nemulţumită de faptul că i s-ar fi cerut să îşi predea lucrările realizate pe postul pe care l-a deţinut timp de 12 ani. Aurelia Mitrea a cerut încetarea contractului de muncă cu Casa de Pensii după ce a obtinut postul de director adjunct la APIA, pe care îl va ocupa după ce va părăsi funcția de prefect.

Fii Reporter