Șansă de dezvoltare rapidă a județului. Zece oficiali chinezi au sosit în Buzău ca să identifice oportunități de afaceri

O delegație chineză, din provincia Hebei, din care fac parte lideri politici dar și membri ai administrației zonale, se află sâmbătă în Buzău. Cele zece persoane din grupul care ne vizitează județul au început discuții cu autoritățile locale privind o viitoare colaborare în ceea ce privește investițiile și dezvoltarea economică a Buzăului.

Oaspeții au fost primiți de la sediul Consiliului Județean de o delegație condusă de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, din care au mai făcut parte prefectul Carmen Ichim, viceprimarul Ionuț Apostu, senatoarea Liliana Sbîrnea, deputații Sebastian Lazăr, Dănuț Păle și Sorin Lazăr.

Președintele Petre Emanoil Neagu a purtat discuții despre o posibilă viitoare colaborare arătând că județul nostru este deschis investitorilor chinezi în mai multe domenii de activitate. „O țară extrordinară, unde a prins acest concept revoluționar: o țară cu două sisteme. Noi, la Buzău, colabărăm deja cu chinezii. În jur de trei mii de locuri de muncă au fost create de investitorii chinezi. Mă bucur că ați venit la noi, cu siguranță vom deschide o colaborare fructuoasă”, a spus Neagu.

Chinezii s-au arătat interesați de propunerea venită din partea conducerii județului și au avansat chiar ideea lansării unei platforme comune unde să se discute eventualele planuri de investiții pentru dezvoltarea economică a județului.

„Dorim o colaborare cu județul dumneavoastră, în primul rând la nivel economic. Astăzi vom pregăti terenul pentru o vizită ulterioară, când vom aduce la Buzău o delegație numeroasă de oameni de afaceri. Firmele chinezești au dorință extraordinară de a ieși cu produsele lor în străinătate și în special în zona de est a Europei cu care avem relații vechi”, a spus șeful delegației chineze, un fel de vicepreședinte al provinciei Hebei.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu le-a prezentat oaspeților un film despre frumusețile si potențialul turistic al județului Buzău și a mers împreună cu aceștia într-o vizită la Muzeul Județean. După amiază reprezentanții administrației județene le-au pregătit oaspeților din China o vizită în județ la principalele obiective turistice.

Fii Reporter