luni, 11 decembrie, 2023

S-au epuizat fondurile pentru terminarea lucrărilor la Colegiul ”Mihai Eminescu”

S-au epuizat fondurile pentru terminarea lucrărilor la Colegiul ”Mihai Eminescu”

Facebook
Twitter
Email

Veste neplăcută pentru elevii și profesorii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din municipiul Buzău: fondurile pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii monument istoric în care a funcționat, până acum trei ani, liceul, s-au terminat.

Primăria Buzău a fost notificată de Ministerul Dezvoltării cu privire la faptul că s-au terminat banii alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Prin intermediul acestuia, fusese asigurată finanțarea de aproape șase milioane de euro necesară reabilitării clădirii colegiului.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că Primăria Buzău, care este doar beneficiar al proiectului, va încerca să găsească resurse financiare pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit.

”Am crezut că la București sunt oameni serioși! Bun, vom căuta soluții locale ca de fiecare dată să finalizăm lucrările, e păcat însă, noi ne facem treaba, dar dacă printre membri PNL-USR există vreun absolvent de Eminescu, îl rog să se încuie în baie, să nu iasă pe stradă că e de rău!”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

Lucrările de reabilitare a Colegiului Național „Mihai Eminescu” au început în 2018 și ar fi trebuit să se finalizeze în cel mult doi ani. Din cauza întârzierii plăților și a lipsei forței de muncă au apărut devansări ale termenului de finalizare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.