sâmbătă, 2 decembrie, 2023

S-a înființat un post montan de jandarmi la Berca

S-a înființat un post montan de jandarmi la Berca

Facebook
Twitter
Email

Începând cu data de 1 iulie, în urma demersurilor iniţiate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău, cu sprijinul autorităţilor locale, a fost operaţionalizat Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Berca, cea mai nouă structură din cadrul instituţiei. Postul de Jandarmi Berca este a patra subunitate de Jandarmerie Montană din judeţul Buzău, alături de cele existente în Pârscov, Cislău şi Nehoiu. Șapte jandarmi vor lucra la noua subunitate.

„Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Berca este subunitatea specializată care va îndeplini diverse misiuni specifice, precum prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona de competenţă, în ariile naturale protejate, precum şi pe traseele turistice, asigurarea ordinii publice la activităţile care se desfăşoară în locuri publice şi implică aglomerări de persoane, intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în situaţia producerii unor conflicte, menţinerea ordinii publice în zonele de agrement situate pe traseele turistice şi căutarea, descoperirea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate în zona montană”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.