miercuri, 22 mai, 2024

Rezultat uimitor al OPC Buzău: apa de la robinet este mai pură decât apa plată a multor supermarketuri

Rezultat uimitor al OPC Buzău: apa de la robinet este mai pură decât apa plată a multor supermarketuri

Facebook
Twitter
Email

Apa de la robinet este mai sănătoasă decât cea îmbuteliată. Este concluzia inspectorilor de la Protecția Consumatorului din Buzău, după verificarea mai multor supermarketuri din județ. În urma analizelor mostrelor de apă din comerț, inspectorii OPC au constatat că nivelul microbilor este mult mai ridicat în cazul apei îmbuteliate decât în cazul apei care curge la robinet.

Inspectorii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Buzău au descins săptămâna trecută în cele mai importante lanțuri comerciale din județ. Ei au luat probe din apa îmbuteliată aflată spre comercializare pe rafturile marilor magazine. În urma controalelor, inspectorii OPC au constat că în foarte multe cazuri, apa îmbuteliată, pe care buzoienii o cumpără zilnic pentru consum, conține mai mulți microbi decât apa de la robinet, furnizată prin sistemul centralizat.

”Au venit peste jumătate din rezultate și anormal în mari unități comerciale s-a găsit apă de la anumiți furnizori care depășea cu mult limitele admisibile în ceea ce privește compoziția microbiologică. Dacă e să facem o comparație, pentru că m-am interesat la DSV care monitorizează împreună cu DSP calitatea apei, pot spune că apa de la robinet este mult mai bună”, a declarat Nicuțor Dinulescu, director OPC Buzău.

De la râu şi până la robinetul de la bucătărie, trecând prin uzinele de tratare, apa este permanent supravegheată, așa că nu e nevoie să cumpărăm apă plată. Cea furnizată în sistemul public de distribuire este întotdeauna proaspătă și, nefiind ambalată în sticle de plastic, ne ajută și să protejăm mediul înconjurător.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură