luni, 15 iulie, 2024

RER SUD, partener cu Let’s Do It, Romania și autoritățile locale în cadrul acțiunilor de ecologizare din Buzău și Râmnicu Sărat

RER SUD, partener cu Let’s Do It, Romania și autoritățile locale în cadrul acțiunilor de ecologizare din Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

• RER SUD, alături de Let’s Do It, Romania și autoritățile locale, partener la acțiunile de ecologizare din zonele vulnerabile din Mun. Buzău și Râmnicu Sărat, cu ocazia Zilei de curățenie națională.

• RER SUD, operatorul de salubritate, va asigura colectarea separată a deșeurilor strânse de voluntari în data de 16 Septembrie 2023

RER SUD, în calitate de unic operator de salubrizare de pe raza Municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, se alătură campaniei Ziua de Curățenie Națională ce va fi marcată în cele două orașe prin acțiuni de ecologizare în zone vulnerabile identificate împreună cu autoritățile publice locale. Zonele care vor fi igienizate sunt următoarele:

  • Zona Depoului CFR Nord (Strada Răchitei) – pentru Buzău
  • Albia râului Râmnicu Sărat (de la podul de acces în municipiu, Drumul E85 până la puntea de acces către localitatea Valea Râmnicului) și zona de la intrarea în depozitul de deșeuri municipale până la stația de epurare din str. Cătunul Morilor – pentru Mun. Râmnicu Sărat

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 16 septembrie 2023, în intervalul orar 09:30 – 12:30. Autoritățile estimează participarea unui număr de 100 de voluntari. În cazul în care cetățenii sau companiile doresc să se alăture voluntar campaniei o pot face înscriindu-se pes site-ul Let’s Do It, Romania!, www.letsdoitromania.ro sau prezentându-se la fața locului sâmbătă dimineață.

RER SUD va contribui la Ziua de Curățenie Națională prin distribuirea sacilor galbeni necesari colectării deșeurilor reciclabile din: materiale plastice (ex. PET, folii, pungi), doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak și prin asigurarea colectării separate a deșeurilor strânse în urma acțiunii.

Colectarea și transportul deșeurilor

La începutul acțiunii de ecologizare, voluntarii vor fi instruiți asupra regulilor de colectare și categoriilor de deșeuri ce pot fi colectate. Voluntarilor le vor fi distribuiți: saci verzi pentru deșeuri din sticlă (sticle, borcane), saci galbeni pentru deșeuri reciclabile (PET, folii, pungi, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak), saci negri pentru deșeuri reziduale-menajere (textile/articole vestimentare murdare, uzate, mucuri de țigări, resturi alimentare, hârtii și cartoane ude și/sau murdare, scutece, tampoane) și mănuși de protecție.

La finalul acțiunii, RER SUD va colecta deșeurile cu mașini separate pentru fiecare categorie de deșeu  și le va transporta către destinația corespunzătoare fiecărei categorii. Deșeurile reciclabile vor fi transportate la Stația de Sortare RER SUD din Com. Vadu-Pașii, județul Buzău, în vederea sortării pe fracții și ulterior a valorificării, iar deșeurile  reziduale-menajere vor fi transportate la Depozitul ecologic din Com. Gălbinași, județul Buzău, în vederea eliminării.

16 Septembrie 2023 – Ziua de curățenie națională

Ziua de curățenie națională esteorganizată de Asociația Let’s Do It Romania. Evenimentul a fost lansat pentru prima oară în anul 2009, reușind să mobilizeze de-a lungul anilor, la nivel național peste 2 milioane de voluntari, din care 950.000 elevi și studenți voluntari, cu sprijinul a 1.900 de primării, să strângă peste 22.000 tone de deșeuri.

Scopul campaniei este de a dezvolta simțul civic pentru curățenie și protejarea mediului. Acțiunea de ecologizare își propune să atragă atenția asupra impactului negativ pe care deșeurile depozitate la întâmplare îl au asupra mediului înconjurător.

Prin forțe unite, de la cetățean, operatorul de salubritate și până la autoritățiorașele pot deveni mai curate, mai sănătoase pentru toți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.