Referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești, cu o săptămână mai devreme decât era anunțat

Primarul municipiului Buzău a explicat, în cadrul unei emisiuni la un post tv regional, că refendumul local va avea loc în data de 26 septembrie, deoarece pe 3 octombrie, mii de studenți buzoieni sunt plecați deja la centrele universitare din țară.

Primarul Constantin Toma a amintit, în același context, că viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău–Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău.

Edilul Buzăului are informații, de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, că lucrările la tronsonul de autostradă Ploiești – Buzău ar putea începe mai devreme decât se credea inițial.

„Eu am propus să ţinem referendumul pe 3 octombrie, dar o să încercăm să-1 ţinem cu o săptămână mai devreme, respectiv ultima duminică din luna septembrie. Este vorba despre data de 26 septembrie, pentru că n-am ţinut cont de tinerii între 18 şi 21 de ani studenţi, care pe 1 octombrie încep cursurile”, a declarat părimarul Constantin Toma.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanților, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localități, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

În acest moment, comuna Țintești are 7.200 de hectare și puțin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau