vineri, 29 martie, 2024

Reacții pro și contra, pe Facebook, la condamnarea primarului Constantin Boșcodeală

Reacții pro și contra, pe Facebook, la condamnarea primarului Constantin Boșcodeală

Facebook
Twitter
Email
Condamnarea primarului Boșcodeală la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gloria” a stârnit reacţii, critice în marea lor majoritate, printre buzoieni. Zeci de mesaje au fost postate pe rețelele de socializare, prin care mulți își exprimă bucuria pentru decizia luată ieri de Judecătoria Brașov. 

Cei mai mulți dintre utilizatorii rețelor de socializare se bucură după decizia de ieri a Judecătoriei Brașov. 
 
”Aleluia! Cred că era singura metodă să scăpăm de acest individ!”, scrie utilizatorul Anna Karenina. 
 
„Eu am plecat din Buzău din România acum 11 ani și tot Boșcodeală era la „butoane”. Nu vă înțeleg de ce apăreți acum când au fost 3-4 runde de alegeri în care ați fi putut face ceva. Acum va dați viteji! Eu oricum nu am speranțe prea mari în privința Buzăului, fiindca în continuare, și nu stiu de ce, este „orașul rosu” de la Revoluție încoace”, este de părere utilizatorul Marius Duca. 
 
”Contractele cu firmele de transport intern nimeni nu vorbește câtă șpaga și-a luat? Ce fac procurorii la Buzau ? Dorm sau sunt complici?”, se întreabă Romulus Gomoescu. 
 
Nu toți internauții s-au bucurat după aflarea deciziei de condamnare a primarului Boșcodeală. Unii dintre buzoieni i-au trimis edilului mesaje de încurajare. 
 
„Dacă sentința va rămâne definitivă, pot spune ca dl. primar a fost și va rămâne un bun edil al municipiului Buzău. Îi urez mult succes la recurs!”, spune pe Facebook Ionuț Dinu. 
 
„Boșcodeală a susținut clubul Gloria și sportul în general. Cum să-i dai 5 ani cu executare pentru asta? Hai să-l legăm și că a susținut cultura buzoiană, că a premiat copiii olimpici și pe profesorii lor”, ete opinia utilizatorului Ronny Ronne. 
 
Bineînțeles, pe rețele de socializare au apărut și mesaje extrem de dure la adresa edilului, cea mai des întâlnită „urare” adreată fiind „La mulți ani cu executare, domnule primar!”
 
Primarul Constantin Boşcodeală a fost condamnat de un complet de la Judecătoria Braşov la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. În schimb, instanţa l-a achitat pentru cea de-a treia infracţiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA.
 
Și politicienii buzoieni au avut comentarii cu privire la condamnarea edilului-șef al municipiului Buzău.
 
„În legătură cu condamnarea, în primă instanță, a domnului primar, pot spune că nu mă bucur, pentru că eu nu m-am bucurat de nicio asemenea situație dificilă în care se află un om. Eu cred că-și poate apăra șansele, dacă dânsul se consideră nevinovat să-și apere șansa până la capăt. Cert este un singur lucru: nu reușim, de ani buni, să scoatem Buzăul acesta în prim-plan, să audă lumea de noi, decât cu asemene vești; ori auzi de nenorocirile pe care le fac responsabilii administrației, ori că nu știu câți câini au mușcat oameni, ori că nu știu câte gropi sunt, mai multe decât în alte orașe”, a declarat deputatul Cezar Preda, pentru Opinia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.