miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO PSD și PMP au depus, miercuri, listele de candidați la Biroul Electoral Județean Buzău

VIDEO PSD și PMP au depus, miercuri, listele de candidați la Biroul Electoral Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

PSD Buzău a depus astăzi, la Biroul Electoral Județean, lista candidaților pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile din 11 decembrie. O oră mai târziu, a depus listele și PMP. Primii la depunerea candidaturilor pentru Parlamentare au fost liberalii.

Sediul Biroului Electoral Județean Buzău a fost neîncăpător astăzi, la depunerea dosarelor candidaților PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Au ținut să fie prezenți alături de candidații PSD și zeci de membri ai partidului. Liderul social-democraților din județ, deputatul Marcel Ciolacu, este încrezător că buzoienii vor trimite în Parlament cât mai mulți reprezentanți ai PSD Buzău.

Liderii PSD Buzău spun că lista propusă la Senat și Camera Deputaților este una echilibrată, cu multe nume noi, oameni care au avut realizări în cariera lor.

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, este primul pe lista pentru deputaţi, iar la Senat, prima opțiune este Lucian Romaşcanu, jurnalist care a deţinut funcţii de conducere în diverse instituţii naţionale de presă. Tot la Senat, locul 2 pe listă este ocupat de Liliana Sbîrnea, profesoară din Rm. Sărat, fost inspector școlar.

La Camera Deputaților, șanse reale la scrutinul din 11 decembrie mai au Sorin Lazăr, secretar de stat la ANRP, Ionela Dobrică, președintele TSD Buzău, Radu Sebastian, fost viceprimar de Buzău, dar și medicul veterinar Dănuț Păle, fost consilier județean.

După delegația PSD, a urmat cea a Partidului Mișcarea Populară să viziteze Biroul Electoral Județean, pentru a depune listele de candidaturi.

Lista PMP pentru Camera Deputaților este deschisă de actualul deputat Arian Mocanu, președintele PMP Buzău, urmat de fostul consilier județean PNL, Ioan Caton Mateeșescu, de medicul Gina Tatu, profesorul Alin Adrian Iancu, președinta organizației Vadu Pașii, Emilia Zahiu. Profesoara Mihaela Vâtcu, medicul stomatolog Bogdan Marin, consilierul orășenesc Ștefan Moiseanu și consilierul local Marian Bobe.

În ceea ce privește lista pentru camera superioară a Parlamentului primul loc este ocupat de avocatul Dorin Bădulescu, urmat de medicul chirurg Dan Găuran, de fostul primar al comunei Poșta Câlnău, Gheorghe Lazăr, medicul Gheorghiță Ungureanu și de managerul Tatiana Barbăscumpă.

 

Primii la depunerea candidaturilor pentru Parlamentare au fost liberalii. Însoţiţi de o echipă numeroasă de membri şi simpatizanţi, candidaţii PNL Buzău la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi-au depus luni dosarele la Biroul Electoral Judeţean.

La Senat, primul pe lista PNL Buzău se află Teodor Atanasiu, iar la Camera Deputaţilor, pe primele trei poziţii sunt, în ordine, Cristi Romanescu, Antonel Tănase şi Larisa Ene.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.